Πέμπτη 19 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Βρίσκουν και τρομοκρατούν

"Θα χτυπήσουμε γιατί έτσι θέλουμε", μοιάζουν να δηλώνουν με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ στην υπόθεση στρατιωτικής επίθεσης στο Ιράκ. Πραγματικά όποιος δοκιμάσει να ερμηνεύσει στα σοβαρά τα λόγια του Αμερικανού Προέδρου στο προχτεσινό τηλεοπτικό μήνυμα, έχει την αίσθηση εκείνης της "ασυναρτησίας" που τρομάζει. Ακριβώς το γεγονός ότι οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται καθόλου πλέον να βρουν το παραμικρό πρόσχημα και ούτε καν για λόγους τηλεοπτικής εμφάνισης δε νοιάζονται να ανακαλύψουν έστω, κάποια νομική αφορμή για την επέμβασή τους, είναι που σπέρνει τον τρόμο όχι μόνο στο Ιράκ και τη γύρω περιοχή, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο.

Ακριβώς αυτό είναι το μήνυμα που θέλουν να δώσουν στους λαούς. Το γεγονός ότι "δίκιο ή άδικο", θα γίνεται το δικό τους... Ο κόσμος όλος γνωρίζει πως είναι ακριβώς αυτοί που άφησαν τα παιδιά του Ιράκ να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα και βασικά είδη διατροφής εφαρμόζοντας το πιο σκληρό εμπάρκο. Ολοι παρακολούθησαν τις υστερικές αντιδράσεις, ουσιαστικά μόνο του Μπάτλερ από τους επιθεωρητές του ΟΗΕ, προκειμένου να κατασκευαστεί όχι το άλλοθι αλλά η ατμόσφαιρα της επίθεσης. Μόνο "κουφοί" δεν άκουσαν την πρόταση της Βαγδάτης, να πάνε επιθεωρητές του Συμβουλίου Ασφαλείας και να ελέγξουν όλες τις"φωλιές" στα Προεδρικά Μέγαρα. Μόνο οι σεναριογράφοι του Πενταγώνου φαντάστηκαν γείτονες που τάχα "απειλούνται", αφού και το ίδιο το Κουβέιτ όπως δείχνουν τα πράγματα έκανε "την ανάγκη φιλοτιμία" για να συρθεί στις αμερικάνικες θέσεις. Μόνο ανιστόρητοι δε βλέπουν, ότι δίπλα ακριβώς ο Νετανιάχου καταπατώντας κάθε προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ που είχαν συμφωνήσει και οι ίδιες οι ΗΠΑ, εκμεταλλεύεται την κρίση για να δρομολογήσει τα σχέδια της "μεγάλης Ιερουσαλήμ" και οι Αμερικανοί παριστάνουν πως "δεν ακούν και δε βλέπουν"... Τέλος, όχι μόνο δε νοιάστηκαν αν έστω και τυπικά έχουν καμιά δουλιά, να σπείρουν τον θάνατο τόσες χιλιάδες μίλια από τη χώρα τους, αλλά από ό,τι φάνηκε, μόνο που δεν απαγόρεψαν στον ΓΓ του ΟΗΕ να επισκεφτεί ο ίδιος το Ιράκ...

Ολα αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα και δε θα "ξέφευγαν" από τους τεράστιους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς των ΗΠΑ έστω σαν προσπάθειες ωραιοποίησης. Ομως οι Αμερικανοί εκτός από τα πετρέλαια των αραβικών χωρών και της Κασπίας, θέλουν τώρα την άνευ όρων υποταγή των λαών της περιοχής και του κόσμου όλου. Σπέρνοντας κυνικά και απροσχημάτιστα την ατμόσφαιρα του τρόμου, ελπίζουν να συμπαρασύρουν με το "ρεύμα" της στρατιωτικής υπεροχής ταπεινωμένες στις θελήσεις τους κυβερνήσεις. Για παράδειγμα καμιά δουλιά δεν είχε η Ουγγαρία να δηλώσει συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή και τέλος πάντων οι Αμερικανοί μπορούσαν να κάνουν το έγκλημα και χωρίς αυτούς... Το ίδιο η Αυστραλία, ή η Ολλανδία... Και όμως, αυτό είναι που ακριβώς θέλουν να επιβάλουν - διαδώσουν με τη στάση τους οι ΗΠΑ. Την ταπεινωτική θέση του υποταγμένου - "συμμάχου".

Ο μόνος τρόπος να μην τους γίνεται το χατίρι, είναι να μην "βρίσκουν να τα κάνουν". Ο αγώνας των λαών μπορεί να σπάσει τον τρόμο και να τους αλλάξει τα σχέδια. Για παράδειγμα να μην επιτραπεί άλλο, το "σούρσιμο" της ελληνικής κυβέρνησης και να ανασταλεί κάθε χρήση της βάσης στη Σούδα, που αυτόματα αναμειγνύει τη χώρα στο αιματοκύλισμα και τη μετατρέπει ίσως "έξω απ' άδικο", σε στόχο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Επείγουσες» προετοιμασίες για το νέο γύρο διπλωματίας(2003-04-19 00:00:00.0)
Επιθεωρήσεις αλλά και πολεμικές προετοιμασίες(2002-12-01 00:00:00.0)
Περιθώριο διαλόγου από τη Βαγδάτη(2002-09-04 00:00:00.0)
Ηχηροί «ψίθυροι» πολέμου(2002-08-07 00:00:00.0)
Εναντίον της «αμερικανικής προπαγάνδας κατά του Ιράκ», ο πρώην επιθεωρητής(2000-08-05 00:00:00.0)
Προσωρινή παύση εκτόνωσης(1997-11-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ