Σάββατο 22 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Προσαρμογές για πιο βαθιά εξάρτηση και ενσωμάτωση στην ΕΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Προσαρμογές που ανταποκρίνονται στο βάθεμα της εξάρτησης και της ενσωμάτωσης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και αφορούν το ξεπέρασμα διοικητικών εμποδίων, δυσλειτουργιών και καθυστερήσεων, για να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά το αστικό κράτος στην εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τις αποφάσεις του χτεσινού Υπουργικού Συμβουλίου για τη Δημόσια Διοίκηση. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση, παραπλανά το λαό, όταν ισχυρίζεται ότι με το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση έχει στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη. Επιμέρους μέτρα, στο όνομα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, έχουν εξαγγελθεί πολλές φορές, αλλά η γραφειοκρατία -παράγωγο του καπιταλισμού και των αντιλαϊκών πολιτικών- συνεχίζεται και διογκώνεται.

Οι αλλαγές οδηγούν στην παραπέρα αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και στην κατάργηση κατακτήσεων των εργαζομένων του δημόσιου τομέα, με αρνητικές επιδράσεις στο σύνολο των εργαζομένων. Οι όποιες υπηρεσίες θα προσφέρονται μέσα σ' ένα συρρικνούμενο πλαίσιο κοινωνικών παροχών και έντασης της οικονομικής αφαίμαξης των λαϊκών στρωμάτων.

Πρόκειται για προσαρμογές που ανταποκρίνονται στο βάθεμα της εξάρτησης και της ενσωμάτωσης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αφορούν το ξεπέρασμα διοικητικών εμποδίων, δυσλειτουργιών και καθυστερήσεων, για να ανταποκριθεί πιο αποτελεσματικά το αστικό κράτος στην εξυπηρέτηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου.

Ενισχύεται η κατασταλτική λειτουργία του κράτους. Απλώνεται το δίχτυ των θεσμών «ταξικής συνεργασίας» και χειραγώγησης, καθιερώνεται αυταρχικότερο αντιδημοκρατικό πλαίσιο τρομοκράτησης των εργαζόμενων και προσαρμογής των «πελατειακών σχέσεων» στις σημερινές συνθήκες.

Ενισχύεται ο εναγκαλισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κρατική, κεντρική εξουσία, επιταχύνεται η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της ΤΑ και προωθείται σκληρότερη φορομπηχτική αντιλαϊκή πολιτική.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στα νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση μονιμότητας, μερική απασχόληση, σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας, αυταρχικούς ελέγχους και αντιδημοκρατικές αξιολογήσεις κ.ά.). Να ανοίξουν αποφασιστικό μέτωπο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τα αντιασφαλιστικά μέτρα, την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Να διεκδικήσουν ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις για όλα τα προβλήματα, κατάργηση των αντιδημοκρατικών νόμων, κάλυψη των οργανικών θέσεων με πλήρη - σταθερή απασχόληση, βελτίωση της υποδομής, μείωση του εργάσιμου χρόνου (7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο) με αναβάθμιση των οικονομικών, κοινωνικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ