Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 23 Ιούλη 2000 - αριθ. φύλλου: 7729

ΡΟΔΟΠΟΛΗ
Χτίζουν βίλες μέσα στο δάσος

Μπορεί το Σύνταγμα και οι νόμοι, να απαγορεύουν την οικοδόμηση μέσα στα δάση, αλλά το γεγονός αυτό δεν εμποδίζει τους έχοντες και κατέχοντες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καταστροφή μέρους του δάσους της Σταμάτας Αττικής και συγκεκριμένα στην Κοινότητα Ροδόπολης


ΣΕΛ.  14   -   15

ΟΧΙ ΣΤΑ «ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΑ» ΜΕΤΡΑ
Φρούριο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ κάθε χώρος δουλιάς

Με το ΠΑΜΕ να πρωτοστατεί, σε όλη την Ελλάδα, στην οργάνωση των πρώτων αγωνιστικών αντιδράσεων ενάντια στα ψευδεπίγραφα, περί ανεργίας, «μεσαιωνικά» κυβερνητικά μέτρα και τα επιτελεία της κυβέρνησης - συνεπικουρούμενα από τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΝ, όπως και την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ - να κλιμακώνουν την επιχείρηση παραπλάνησης των εργαζομένων και της παγίδευσής τους στις συμπληγάδες του «κοινωνικού διαλόγου» και της «συναίνεσης», κύλησε η βδομάδα που πέρασε.

Κι ενώ, η κυβέρνηση, σπεύδει να εκμεταλλευτεί την καλοκαιρινή περίοδο και δρομολογεί, τη μία μετά την άλλη, σειρά αντιλαϊκών και αντιδραστικών «μεταρρυθμίσεων» (προχτές για τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις αμέσως επόμενες μέρες για την Υγεία κι έπεται συνέχεια), οι παραπέρα εξελίξεις θα κριθούν σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα των ταξικών δυνάμεων, μέσα στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρώτα και κύρια των κομμουνιστών, να αποκαλύψουν την έκταση και το βάθος των επιχειρούμενων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων και, κυρίως, να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους, να οργανώσουν και να συντονίσουν την αντίσταση και την πάλη τους, σε κάθε χώρο δουλιάς και σωματείο, σε κάθε πόλη, μικρή και μεγάλη.

Οι πρώτες αντιδράσεις φανερώνουν, πως οι δυνατότητες αυτές υπάρχουν. Αδιαμφισβήτητη γι' αυτό απόδειξη είναι οι αποπροσανατολιστικοί ελιγμοί της κυβέρνησης, αλλά και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.


ΣΕΛ.  7   -   9

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Μέτρα - εμπαιγμός για τους πυρόπληκτους

Ούτε καν στάχτη στα μάτια του λαού δεν μπορούν να ρίξουν τα καθυστερημένα και κυοφορούμενα για μέρες κυβερνητικά μέτρα, περί δήθεν αποκατάστασης των τεράστιων καταστροφών από τις πυρκαγιές, που ανακοινώθηκαν προχτές. Κι όπως, πολύ εύστοχα σημείωσε το ΚΚΕ, αποδείχθηκε και πάλι, ότι τα κονδύλια περισσεύουν για την πλουτοκρατία, όχι όμως και για το λαό, τούτη τη φορά, για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές. Γίνεται έτσι περισσότερο φανερό, ότι ο δρόμος της αγωνιστικής συσπείρωσης και διεκδίκησης αναδείχνεται ως ο αποκλειστικός μονόδρομος, τόσο για τους πληγέντες, όσο και για τους εργαζόμενους γενικότερα.


ΣΕΛ.  16   -   17

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
  • Ο Αγγελος Ηλιόπουλος προσφέρει στην ΚΕ του ΚΚΕ 1.000.000 δρχ. στη μνήμη της κόρης του ΕΛΕΝΗΣ και των αγωνιστών ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΑΒΟΥ, ΣΤΑΘΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΔΑΝΗΛΟΥ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ.
  • Ο Νίκος Κακαμούκας πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πυλαίας, για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος, 800.000 δρχ.
  • Ο Π. Μπ. προσφέρει στο ΚΚΕ 300.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στις 12 Οκτώβρη 1944 στο Βόλο.


ΑΜΠΝΤΑΛΑ ΑΜΠΝΤΑΛΑ
Καμιά υποχώρηση

Δεν έχουμε περιθώριο υποχώρησης, τονίζει ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα, ενώ, οι ισραηλινο-παλαιστινιακές συνομιλίες συνεχίζονται.


ΣΕΛ.  28   -   29

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ