Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Με Προεδρικά Διατάγματα η διάλυση

Από αυτή τη βδομάδα θα ξεκινήσει η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων για την εκπαιδευτική αντιμεταρρύθμιση

Μπαράζ Προεδρικών Διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων αναμένεται το επόμενο δίμηνο, προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να ρυθμίσει τα θέματα που το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο άφησε ανοιχτά. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει δύο ακόμα νομοσχέδια για τα πανεπιστήμια και την επαγγελματική εκπαίδευση.

Η ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νόμου αποτέλεσε την αρχή απλώς της επίθεσης στη δημόσια και δωρεάν παιδεία, καθώς πολλά σημεία της "μεταρρύθμισης", τα πιο επίμαχα, πρόκειται το επόμενο διάστημα να ρυθμιστούν. Σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε χτες ότι "δεν έχει εξαντληθεί η νομοθετική δραστηριότητα" του υπουργείου Παιδείας και ότι τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη θα εκδοθούν τα Προεδρικά Διατάγματα και οι υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν αξιολόγηση μαθητών και την αξιολόγηση - χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, τη σύσταση του Σώματος μονίμων αξιολογητών, την ενισχυτική διδασκαλία και άλλα θέματα, τα οποία, όπως τόνισε, είναι ήδη έτοιμα και θα αρχίσουν να κοινοποιούνται τις επόμενες μέρες.

Μέσα στην επόμενη βδομάδα, σύμφωνα με τον υπουργό, θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής, και τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα κληθούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους οι οποίες, σύμφωνα με το υπουργείο, εκτιμάται ότι θα αναφέρονται σε 40 - 45 προγράμματα από τα οποία εκτιμάται ότι 15 με 25 θα εγκριθούν. Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια που σκοπεύει η κυβέρνηση να προωθήσει το επόμενο διάστημα, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το "Ανοιχτό Πανεπιστήμιο" το οποίο, όπως τόνισε, έχει εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και θα είναι το δεύτερο ή τρίτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στην ολομέλεια και όπως είπε, μέσα στις επόμενες βδομάδες θα είναι νόμος του κράτους και θα αρχίσει να λειτουργεί από το Φλεβάρη. Αναφέρθηκε επίσης και στο νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή, το οποίο εμπεριέχει ρυθμίσεις για τα ΤΕΙ, το οποίο το υπουργείο εκτιμά ότι θα ψηφιστεί πριν τα Χριστούγεννα.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 1998 το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να προωθήσει δύο ακόμα νομοσχέδια, για την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων και την αξιολόγηση των ΑΕΙ και για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Οπως είπε ο υπουργός, το θέμα της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των πανεπιστημίων θα συζητηθεί και στην προσεχή σύνοδο των Πρυτάνεων αυτό το Σαββατοκύριακο στην Υδρα, ενώ όπως είπε, θα ζητηθεί από το υπουργείο ειδική σύνοδος για το θέμα. Σχετικά με το νομοσχέδιο για την επαγγελματική κατάρτιση ο υπουργός Παιδείας είπε ότι ο διάλογος θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ούτε σκέψη για αλλαγές στη μέση της χρονιάς(2020-12-22 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση σπρώχνει τους μαθητές στην κατάρτιση(2013-09-11 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται η παραπέρα χειραγώγησή τους(2001-08-29 00:00:00.0)
Προωθεί την απάτη της ανωτατοποίησης(2001-02-28 00:00:00.0)
Εγκριση για τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα(2001-01-11 00:00:00.0)
"Εξ αποστάσεως" επιβολή διδάκτρων(1997-11-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ