Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 5 Οχτώβρη 1997

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Χαφιεδισμός και αυταρχισμός όραμα και πράξη του "εκσυγχρονισμού"!

Αρκετά είναι τα δείγματα των κυβερνητικών "επιτευγμάτων" τον τελευταίο χρόνο, όπως το πρόσφατο περιστατικό ασφαλίτικης παρακολούθησης. Είναι μια απόδειξη των μεθόδων επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής!

Τα υπάρχοντα, αρκετά περιστατικά και σημάδια και ιδιαίτερα το τελευταίο κρούσμα της επ' αυτοφώρω "σύλληψης" αστυνομικού με πολιτικά, σε σύσκεψη συνδικαλιστών, δεν αφήνουν κανένα πλέον περιθώριο αμφισβήτησης ότι η ασφαλίτικη μέθοδος παρακολούθησης της δράσης του εργατικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος είναι ζήτημα αιχμής στη λειτουργία του κράτους και στις σημερινές συνθήκες. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει την ικανότητά της να τα καταφέρει εξίσου αποτελεσματικά και σ' αυτό τον τομέα, ακολουθώντας τον κανόνα ότι η αντιλαϊκή πολιτική στην εφαρμογή της απαιτεί την επιβολή αυταρχικών τρομοκρατικών μεθόδων και τον εθισμό των εργαζομένων σ' αυτές. Μέσα σε συνθήκες κλιμακούμενης αντίδρασης, οι μηχανισμοί της Κρατικής Ασφάλειας προσαρμόζουν τη δράση τους για να ανταποκριθούν στις επιδιώξεις της πολιτικής ηγεσίας. Ηδη οι μηχανισμοί της έχουν την πολιτική κάλυψη για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων των φορέων του εργατικού και του μαζικού λαϊκού κινήματος και όχι μόνο και συνδέονται με τους άμεσα κατασταλτικούς μηχανισμούς στο όνομα της προστασίας της "έννομης τάξης". Αλήθεια, από ποιον κινδυνεύει ο λαός; Το κλίμα διαμορφώνεται κατάλληλα εδώ και πολύ καιρό. Με τον "κοινωνικό αυτοματισμό" στις κινητοποιήσεις, τις εντολές στους εισαγγελείς για ποινικοποίηση των αγώνων, τις αιχμές για το ιδιώνυμο και το διαβόητο νόμο 509, τη με παρακρατικές μεθόδους δράση των κατασταλτικών μηχανισμών και την επίσημη κάλυψή τους, αλλά και τη συμφωνία Σένγκεν, η κυβέρνηση επιδιώκει την υποταγή του λαού. Γι' αυτό και δε χωράει ο παραμικρός εφησυχασμός και ανοχή σ' αυτή την πολιτική. Τον αντιδραστικό κατήφορο μόνο η λαϊκή δράση μπορεί να τον αντιμετωπίσει.


ΣΕΛ.  3

ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Οδηγείται στη συρρίκνωση και την αποδιάρθρωση

Ενα χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα τραγικό παράδειγμα της βαθιάς και πολύμορφης εξάρτησης της Ελλάδας από τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τόσο γενικά, όσο και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο των Ενοπλων Δυνάμεων, αποτελεί η αρνητική πορεία της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Και μπορεί ακόμη και η απλή λογική να οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι ο βαθμός ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας αποτελεί μέγεθος ευθέως ανάλογο της αμυντικής ικανότητας μιας χώρας, οι κυβερνώντες, όμως, την οδηγούν στο κακοτράχαλο μονοπάτι της "εξυγιαντικής" συρρίκνωσης και αποδιάρθρωσης.


ΣΕΛ.  16,    33



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ