Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΙΔΕΝΟΡ
Εντοπίστηκε ραδιενέργεια

Περισσότερη ραδιενέργεια από το φυσιολογικό επιτρεπτό όριο εντοπίστηκε σε φορτίο της Βιομηχανίας ΣΙΔΕΝΟΡ στη Θεσσαλονίκη που μετέφερε παραπροϊόν τέφρας. Η ραδιενέργεια εντοπίστηκε από μηχάνημα της εταιρίας κατά την έξοδο του φορτίου από την επιχείρηση και ενώ προοριζόταν για εναπόθεση σε άγνωστο μέχρι στιγμής χώρο.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που κάλεσε χτες η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας στη Θεσσαλονίκη τόσο ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής και καθηγητής Σ. Σιμόπουλος όσο και ο καθηγητής Διευθυντής Εργαστηρίου Πυρηνικής Τεχνολογίας του Πολυτεχνείου Θεσσαλονίκης Μ. Αντωνόπουλος υποστήριξαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για το περιβάλλον και τους εργαζόμενους.

Οπως ανέφεραν, σε απόσταση 50 μέτρων από το προϊόν το περιβάλλον είναι φυσιολογικό. Αύριο, όμως, αναμένονται τα αποτελέσματα των μετρήσεων, ενώ υποθέτουν ότι η ραδιενέργεια προήλθε από ραδιενεργό πηγή βιομηχανική ή ιατρική εφαρμογή που διέφυγε σε παλιοσίδερα. Η επιτροπή Ατομικής Ενέργειας θα δώσει οδηγίες για το πού θα εναποτεθεί η τέφρα για αποφυγή κινδύνων. Το πρωτογενές υλικό, από όπου προέκυψε η τέφρα, παρέμεινε για μεγάλο διάστημα στην αυλή του εργοστασίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ