- Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε την ερχόμενη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ της Αττικής στο ξενοδοχείο Τιτάνια και κατόπιν να... - 1997-08-28 00:00:00.0"/> - Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε την ερχόμενη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ της Αττικής στο ξενοδοχείο Τιτάνια και κατόπιν να... - 1997-08-28 00:00:00.0" /> Μπαταριές στον αέρα; | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μπαταριές στον αέρα;
  • Ενα συλλαλητήριο τις μέρες που θα συζητείται το νομοσχέδιο στη Βουλή αποφάσισαν χτες ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ
  • "Αναλαμβάνουν μεγάλες ευθύνες", τονίζει στο "Ρ" ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση το ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε την ερχόμενη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των διδασκαλικών συλλόγων και των ΕΛΜΕ της Αττικής στο ξενοδοχείο "Τιτάνια" και κατόπιν να ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Παιδείας. Τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή να πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Βουλή και ανάλογα συλλαλητήρια σε άλλες πόλεις. Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν ενημερωτικές συσκέψεις πανελλαδικά, στο διάστημα μεταξύ 20 - 30 Σεπτέμβρη θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΟΕ εκ νέου για να διαμορφώσει πρόταση προς τους διδασκαλικούς συλλόγους, μέχρι τις αρχές του Οκτώβρη οπότε θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας για να αποφασιστεί η παραπέρα πορεία του κλάδου.

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών", που δεν ψήφισε την παραπάνω πρόταση, πρότεινε παλλαϊκό συλλαλητήριο τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου (3 ή 4 Σεπτέμβρη), στις 12 Σεπτέμβρη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και γενικές συνελεύσεις των συλλόγων, στις οποίες θα μπει για έγκριση πρόταση για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με επαναλαμβανόμενες τριήμερες ή πενθήμερες κινητοποιήσεις.Η ΔΕΕ στην πρότασή της υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία οποιουδήποτε αγώνα θα είναι ο συντονισμός της δράσης με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο και πολύ περισσότερο με την ΟΛΜΕ.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, είπε σχετικά με την παραπάνω απόφαση: "Με κύριο αίτημα "να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και να γίνει διάλογος" η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της ΔΟΕ, συνεπικουρούμενη και από τις άλλες δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο ΔΣ, ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη τους, κλείνει προς το παρόν - από ό,τι φαίνεται τουλάχιστον - τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης και το χτύπημα κεκτημένων δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που προωθεί η κυβέρνηση, με ένα ακόμη συλλαλητήριο τις μέρες συζήτησης στη Βουλή, έχοντας - όπως πιστεύει τουλάχιστον - και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο. Η δικαιολογία τους απλή: Η βάση είναι ανενημέρωτη, όποιος απεργιακός αγώνας χρειάζεται καλή προετοιμασία.

Οι διαθέσεις της βάσης όπως έδειξαν τα πρωτοφανή για την εποχή από άποψη παλμού και μαζικότητας συλλαλητήρια, που έγιναν στην Αθήνα και στην επαρχία πρόσφατα, είναι διαφορετικές. Η κυβέρνηση από τη μεριά της μετά την ψήφιση θα προσπαθήσει να σπείρει την απογοήτευση ότι όλα τελείωσαν. Οι εκπαιδευτικοί όμως δεν είναι διατεθειμένοι να υποταχθούν. Οπως στο παρελθόν έτσι και τώρα θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Οσο για την πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ και τους συνοδοιπόρους της, εάν εμμείνουν στην απόφασή τους θα αναλάβουν μεγάλες ευθύνες απέναντι στον κλάδο, στους μαθητές τους και στην κοινωνία συνολικά".

Η ΟΛΜΕ

Χτες ξεκίνησε επίσης η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με θέμα τη διαμόρφωση εισήγησης προς τις τοπικές ΕΛΜΕ. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" επιδιώκει η εισήγηση που θα διαμορφωθεί να έχει στόχο τη δημιουργία μετώπου ενάντια σε αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, το οποίο με τους αγώνες του θα επιβάλει λύσεις, θα προστατεύσει και θα διευρύνει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Ως προς το πρόγραμμα δράσης η ΔΕΕ προτείνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 4 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, ενημέρωση του κόσμου για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στις 12 Σεπτέμβρη κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με συλλαλητήρια μαζί με μαθητές και γονείς και στη συνέχεια γενικές συνελεύσεις του κλάδου με στόχο την κλιμάκωση της δράσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ