Πέμπτη 28 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Εισαγγελέας για το σκάνδαλο

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαλευκάνει τις πτυχές του οικονομικού σκανδάλου που αποκαλύφθηκε στο Δήμο Περιστερίου, αποφάσισε τελικά στην έκτακτη σχετική συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή παραδέχτηκε ότι χρηματοδοτήθηκαν συμβάσεις ανύπαρκτων έργων από χρηματοοικονομικά και πιστωτικά ιδρύματα, δηλώνοντας, ωστόσο άγνοια για την ύπαρξη αυτών των συμβάσεων που φέρουν την υπογραφή του προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Περιστερίου (ΑΚΕΔΥΠ), Θανάση Κολλιού. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι έχει γίνει πλαστογράφηση της υπογραφής του, η οποία, νομικά αρκεί για να χρηματοδοτηθούν οι συμβάσεις δήμου και ιδιωτών.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για την κωλυσιεργία της να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις συμβάσεις - "μαϊμού", ενώ γνώριζε ήδη την ύπαρξή τους τουλάχιστον από τον Απρίλη, οπότε και η Τράπεζα Πίστεως είχε επιδώσει τις συμβάσεις στο δήμο, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. Οι συμβάσεις αυτές αφορούσαν στη χρηματοδότηση αθλητικών κυρίως δραστηριοτήτων που επρόκειτο να γίνουν στην πόλη και ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν. Η επιχείρηση των Βαρβέρη - Μαούνη, που φέρεται ως η προμηθεύτρια εταιρία, προσκόμιζε τις συμβάσεις αυτές στις τράπεζες και αποσπούσε τα ποσά που, όπως ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ξεπερνούν τα 250 εκατομμύρια δραχμές.

Η παράταξη "Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία" ζήτησε, πέρα από την επέμβαση εισαγγελέα, να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή ελέγχου του συνόλου των οικονομικών του δήμου, αλλά η πρόταση δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία από την πλειοψηφία. Η Ρόζυ Σοφού,δημοτική σύμβουλος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας", δήλωσε στο "Ρ" πως το συγκεκριμένο σκάνδαλο είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή. "Είναι αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της υπερφορόληγησης των δημοτών, του ξεπουλήματος υπηρεσιών σε ιδιώτες και της αδιαφάνειας στη διαχείριση και λειτουργία της διοίκησης του δήμου. Το σκοπό αυτό εξυπηρετεί, άλλωστε, και η πολυδιάσπαση των δημοτικών τομέων σε νομικά πρόσωπα και δημοτικές επιχειρήσεις. Και βέβαια, θύματα της πολιτικής αυτής είναι ο περιστεριώτικος λαός", σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ