Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σημαντική άνοδος της ΕΣΑΚ

Σημαντική άνοδο σε ψήφους και σε έδρες σημείωσε η ΔΕΣΚ (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ) στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων οργάνων στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά που ολοκληρώθηκαν χτες το βράδυ.

Ειδικότερα σε σύνολο 333 ψηφισάντων αντιπροσώπων, η ΔΕΣΚ πήρε 98 ψήφους και έξι έδρες.(Στο προηγούμενο συνέδριο είχε πάρει 87 ψήφους και τέσσερις έδρες). Η ΠΑΣΚΕ πήρε 143 ψήφους και οχτώ έδρες (είχε 129 ψήφους και έξι έδρες). Ο συνδυασμός του "ΣΥΝ" πήρε 44 ψήφους και τρεις έδρες (είχε τρεις έδρες με 77 ψήφους). Η ΔΑΚΕ καταποντίστηκε στις 42 ψήφους και στις δυο έδρες από έξι έδρες που είχε πάρει στο προηγούμενο συνέδριο με 143 ψήφους. Βρέθηκαν επίσης δυο άκυρα ψηφοδέλτια και ένα λευκό. Να σημειωθεί ότι οι αντιπρόσωποι που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο συνέδριο ήταν κατά 106 λιγότεροι από το προηγούμενο συνέδριο, κυρίως λόγω της μείωσης των ψηφισάντων στα πρωτοβάθμια σωματεία, αλλά και λόγω του αποκλεισμού των αντιπροσώπων των εφτά ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εκλεγεί με καλπονοθευτικά συστήματα.

Για το επικείμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ η ΔΕΣΚ έβγαλε έξι αντιπροσώπους με 55 ψήφους, η ΠΑΣΚΕ τρεις με 33 ψήφους, η παράταξη του "ΣΥΝ" τρεις με 26 ψήφους και η ΔΑΚΕ έναν με 13 ψήφους. Πλην της ΔΑΚΕ που έχασε δυο αντιπροσώπους, οι άλλες παρατάξεις έχουν βγάλει τον ίδιο αριθμό αντιπροσώπων που είχαν και στο προηγούμενο συνέδριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ