Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΟΧΙ στην επιχείρηση μαζικής εκπόρνευσης"

Συνέντευξη του Μ. Κοψίδη, υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τα εκφυλιστικά φαινόμενα στην τηλεόραση

"Υπάρχει μια εκτεταμένη σήψη η οποία δεν αντανακλά την κοινωνία μας, δεν είναι η σήψη της κοινωνίας που αντανακλάται στα κανάλια αλλά γίνεται το αντίστροφο εντελώς". Τα παραπάνω τόνισε ο Μάκης Κοψίδης υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "Φλας", και συμπλήρωσε: "Μια χούφτα ανθρώπων γίνεται πρότυπο για την κοινωνία, χρησιμοποιώντας τα Μέσα Ενημέρωσης, εμφυτεύοντας τη σήψη στην κοινωνία. Τέτοιο ρόλο δυστυχώς παίζουν τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια".

Σχετικά με το ρόλο του ΕΣΡ για την αντιμετώπιση των εκφυλιστικών φαινομένων από τα τηλεοπτικά κανάλια, ο Μ. Κοψίδης επισήμανε:

"Βεβαίως, το ΕΣΡ έχει και θα έχει ένα σημαντικό ρόλο για την ανακοπή αυτής της επιχείρησης μαζικής εκπόρνευσης η οποία επιχειρείται στην κοινωνία μας από τα κανάλια πρώτα και κύρια, την επιχείρηση διαφθοράς. Το ΕΣΡ πιστεύω ότι θα συζητήσει άμεσα γι' αυτό το εξαιρετικά αρνητικό φαινόμενο που εγώ ονομάζω επιχείρηση μαζικής εκπόρνευσης ή, με άλλα λόγια, επιχείρηση ηλεκτρονικής πορνείας, με τον κατακλυσμό τέτοιου είδους εκπομπών από όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια. Είναι θέμα του ΕΣΡ αλλά όχι μόνο. Είναι και θέμα πολιτείας, της κυβέρνησης, να ανακόψει αυτή την επιχείρηση μέσα από την οποία διακυβεύονται θεμελιακές ανθρώπινες αξίες".

Για τις καταγγελίες που έγιναν στο ΕΣΡ σχετικά με ορισμένες εκπομπές για άσεμνο περιεχόμενο και τις σκέψεις που αναπτύσσονται για την αντιμετώπιση του φαινομένου ο Μ. Κοψίδης σημείωσε:

"Αναπτύσσεται από ορισμένους ένα σκεπτικό ότι πρέπει να απαγορευτούν τα άσεμνα μέχρι τη μία, μετά τα μεσάνυχτα, και μετά να είναι ελεύθερα. Πρόκειται για σοβαρότατο λάθος. Βεβαίως, η μια πλευρά αφορά στην προφύλαξη των παιδιών. Δεν είναι όμως μόνο τα παιδιά. Είναι πρώτα απ' όλα ότι μέσα απ' αυτές τις εκπομπές τύπου Μυλωνά - αλλά και πολλές άλλες - διακυβεύονται θεμελιακές ανθρώπινες αξίες, πρώτ' απ' όλα διακυβεύεται η γυναικεία προσωπικότητα. Δεν είναι, λοιπόν, θέμα ώρας. Αυτή την άποψη έχουμε εμείς σαν ΚΚΕ, αυτή την άποψη θα υποστηρίξω και μέσα στο ΕΣΡ, με τελική πρόταση να απαγορευτούν αυτές οι εκπομπές, απ' όλα τα κανάλια. Ευτυχώς υπάρχει και το βίντεο, αν θέλει να δει κανείς τέτοιου είδους εκπομπές, μπορεί να πάει να αγοράσει μια κασέτα".

Σχετικά με το αν θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος για το τι θα προβάλλεται απ' τα κανάλια και αν μπορεί να διασφαλιστεί αυτός ο έλεγχος τόνισε:

"Οχι, βέβαια, ούτε μπορεί να διασφαλιστεί αυτός ο έλεγχος ούτε νομίζω ότι το "σοφτ" και το σκληρό πορνό μπορούν να διαχωριστούν. Οπως και στα ναρκωτικά, το μαλακό πορνό δεν κάνει τίποτα άλλο παρά κι' αυτό διακυβεύει, χτυπάει τη γυναικεία αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Την Τρίτη θα εξετάσουμε το θέμα του υπνωτισμού που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον "Αντέννα". Είναι φοβερό ζήτημα να έχουμε υπνωτισμό στην τηλεόραση. Κάθε καναλάρχης κάνει ό,τι του καπνίσει".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιστολή - σύσταση για την παραβίαση(2000-05-26 00:00:00.0)
Δικομματικό παιχνίδι στα ΜΜΕ(2000-01-28 00:00:00.0)
Να απαλλαγούμε από τις εκπομπές σήψης(1997-07-12 00:00:00.0)
Ανάκληση της άδειας του NEW(1997-03-05 00:00:00.0)
"Πράσινο φως" για τα πορνό(1995-03-01 00:00:00.0)
Προειδοποίηση - πρόκληση(1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ