Σελ. /48
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 22 Γενάρη 1995

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΚΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ
Νεολαιίστικη απάντηση στα δικομματικά αδιέξοδα

Ολόκληρη η απόφαση της Συνόδου του ΚΣ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας

Ενα ελπιδοφόρο κάλεσμα για πολύπλευρη - πολύμορφη πολιτική δράση και κοινωνική δραστηριότητα στο χώρο της νεολαίας απευθύνει προς όλα τα μέλη και στελέχη της ΚΝΕ το Κεντρικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, μέσα από την απόφαση της 13ης Συνόδου. Την απόφαση της Συνόδου δημοσιεύει σήμερα ολόκληρη ο "Ρ".

Οι αγώνες για την ειρήνη κόντρα στα σχέδια του ιμπεριαλισμού στα Βαλκάνια, η πάλη ενάντια στην ανεργία και στο δικαίωμα ζωής της νέας γενιάς, η αντίσταση στον αυταρχισμό και τον επικίνδυνο ρόλο των ισχυρών ΜΜΕ βρίσκονται μέσα στις προτεραιότητες της Οργάνωσης. Η ένταση των προσπαθειών στον αγώνα για το κίνημα της Παιδείας, με προβολή των θέσεων για Ενιαίο Τύπο Λυκείου και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, η οργάνωση της καμπάνιας για τα δικαιώματα των νέων εργαζομένων, η ανάπτυξη δραστηριοτήτων ενημέρωσης των νέων ενάντια στις μεθοδεύσεις για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών είναι στις άμεσες προτεραιότητες της Οργάνωσης για το επόμενο διάστημα.

Ενάντια στο μηδενισμό, την ισοπέδωση των πάντων και την ηττοπάθεια που καλλιεργεί η άρχουσα τάξη, για να εξασφαλίσει τη διατήρηση της εξουσίας της, η ΚΝΕ βάζει ως πρώτο στόχο την αγωνιστική ανάταση του κινήματος της νεολαίας σε κάθε χώρο που υπάρχει Οργάνωση της ΚΝΕ ή Κνίτης. "Ο δρόμος του αγώνα, τονίζεται, ο δρόμος της οργανωμένης συλλογικής δράσης πρέπει να καλλιεργηθεί από τις δυνάμεις μας σαν στάση ζωής σε πλατιά τμήματα νέων μέσα από την πρωτοπόρα δράση μας". Η ενεργοποίηση πλατιών μαζών νεολαίας, τονίζεται σε άλλο σημείο της απόφασης, στη διεκδίκηση αιτημάτων, για την απόσπαση κατακτήσεων, για περιφρούρηση δικαιωμάτων, θα συμβάλει στις γενικότερες αλλαγές που επιδιώκουμε στο συσχετισμό δυνάμεων μέσα στην κοινωνία.


ΣΕΛ.  9   -   11

Στοιχεία - σοκ

Αν η "αφρόκρεμα",

δεν έπαιζε γκολφ...

Ντροπή του κόσμου, που χαρακτηρίζεται

πολιτισμένος, τα παιδιά του "άλλου"

κόσμου

Αν ο "δικός" μας κόσμος σταματούσε να παίζει... γκόλφ, έστω για μια χρονιά, τότε τα παιδιά του "άλλου" κόσμου, του λεγόμενου Τρίτου, δε θα πέθαιναν από πείνα και αρρώστιες!

Συγκλονιστικές συγκρίσεις, τρομακτικοί αριθμοί και πίνακες - έτσι όπως δίνονται από τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ στην Ετήσια Εκθεση του 1995 - συνθέτουν την εικόνα του σημερινού κόσμου: Πόλεμοι, πείνα και ασθένειες από τη μια μεριά, χλιδή, ανευθυνότητα και αδιαφορία από την άλλη.

"Η άποψη ότι ο κόσμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το οικονομικό κόστος της κάλυψης των αναγκών των παιδιών του Τρίτου Κόσμου είναι εντελώς παράλογη. Οπως παράλογες είναι και οι δαπάνες που ετησίως γίνονται", τόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ, Τζ. Γκραντ, παρουσιάζοντας στη Νέα Υόρκη πραγματικά απίστευτους αριθμούς...


ΣΕΛ.  24  -  25

Προσφορές για την αποκατάσταση των ζημιών
  • Η ΕΥΛΑΛΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ προσφέρει 500.000 δρχ., ως δεύτερη δόση, για τη συμπλήρωση 32 χρόνων από το θάνατο του αδελφού της Γιώργη Ερυθριάδη και έξι μηνών από το θάνατο του γιου της Γιώργου. Επίσης, στη μνήμη των εξαδέλφων της Θόδωρου και Πάνου Τριφτανίδη και Γιώργου Λαβασα, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού.
  • Ο σ. ΝΙΚΟΣ ΠΡΑΣΟΥΛΑΣ στη μνήμη των γονιών του Γιώργου και Ελένης και των ξαδέλφων του Γιάννη και Λουκά Δασόπουλου, πρόσφερε 500.000 δρχ., μέσω ΚΟ Λιβαδειάς.
  • Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ προσφέρει 300.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Σουρωτής.
  • Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΩΝ ΕΜΠ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ αποφάσισε και προσφέρει 200.000 δρχ., μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών.


Πολιτικές εξελίξεις
Ατελέσφοροι καιεπικίνδυνοι"εκσυγχρονισμοί"

Η αντιμετώπιση της ανυποληψίας των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων βρίσκεται στο στόχαστρο των προτάσεων για τα οικονομικά και τη λειτουργία των κομμάτων ή αυτές οι ίδιες οι δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα;

ΣΕΛΙΔΕΣ 6 - 7

Ναρκωτικά

Η δύσκολη υπόθεσητης απεξάρτησης

Το πρόγραμμα των υποκατάστατων με μεθαδόνη εμφανίζεται ως "λύση ανάγκης" για την τοξικομανία. Ομως υπάρχουν και τα θεραπευτικά προγράμματα που θεραπεύουν πλήρως τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Γι' αυτή την ανατρεπτική απόφαση μιλούν και γράφουν σήμερα στο "Ρ" θεραπευτές, που είναι αφοσιωμένοι και στην πρώτη γραμμή της απεξάρτησης.


ΣΕΛ.  16   -   34
Συλλογικές συμβάσεις
Με σημαδεμένητράπουλα...

ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ οδηγούν και τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις στις "μυλότρυπες" της διετούς συμφωνίας τους


ΣΕΛ.  37

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ