Τρίτη 24 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαιμητόμος η οδός Λαγκαδά

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ με ερώτηση των βουλευτών του Γ. Κατσαρού και Γερ. Αραβανή,το θέμα της επικινδυνότητας της οδού Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι της περιοχής αποκαλούν την οδό Λαγκαδά, δρόμο "καρμανιόλα" εξαιτίας των ατυχημάτων που συμβαίνουν συχνά. Πρόσφατα ένα ακόμα θανατηφόρο ατύχημα προστέθηκε στον κατάλογο.

Το ατύχημα έγινε στο σημείο που βρίσκεται το σχολικό συγκρότημα Σταυρούπολης, στο οποίο στεγάζονται τέσσερα Τεχνικά Λύκεια και μία Τεχνολογική Σχολή. Το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα είναι ένα παλιό καπνομάγαζο με αποτέλεσμα να μη διαθέτει τους απαραίτητους σχολικούς χώρους αυλής, περίφραξης κλπ., που είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του και την ασφάλεια των χιλιάδων μαθητών που φοιτούν σ' αυτό.

Εκτός όμως από τα παραπάνω προβλήματα, που παραμένουν όσο το σχολείο δε μεταστεγάζεται, δε λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων στους γύρω δρόμους, όπου δεν υπάρχει δυνατός φωτισμός, επαρκής σήμανση, διάβαση πεζών κλπ., με αποτέλεσμα την προηγούμενη βδομάδα να τραυματιστεί σοβαρά μία μαθήτρια.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν τις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας, Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης να λάβουν άμεσα μέτρα για την αποφυγή άλλων ατυχημάτων και τη μεταφορά του σχολικού συγκροτήματος σε άλλο κτίριο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ