Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Ασταμάτητος ο κυβερνητικός κατήφορος

Τα ΜΑΤ στέλνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλία, σε μια νέα επίδειξη αδιαλλαξίας

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δίκαιο αγώνα τους, με το κεφάλι ψηλά, περιφρουρώντας την αγωνιστική τους ενότητα και έχοντας αποσπάσει την ένθερμη και πλατιά αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζόμενων και του λαού, οι αγρότες της Θεσσαλίας παρέμεναν, μέχρι αργά χτες βράδυ, στα μπλόκα περιμένοντας την απόφαση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγώνα, που συνεδρίαζε την ίδια ώρα για να χαράξει την παραπέρα πορεία του αγώνα. Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι, μια πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία διακόπηκε για να επαναληφθεί γύρω στις 6 το απόγευμα, προκειμένου τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής να συζητήσουν και να πάρουν τη γνώμη των αγωνιζόμενων στα μπλόκα αγροτών.

Με οργή και αγανάκτηση υποδέχτηκαν οι αγρότες τη νέα έκφραση της αδιαλλαξίας της κυβέρνησης, δηλαδή την αποστολή αρκετών διμοιριών ΜΑΤ στη Θεσσαλία, με δήθεν στόχο τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας από τις παρακαμπτήριες οδούς.

Ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού στο Αίγιο

Το προσωρινό άνοιγμα του μπλόκου στον κόμβο του Μεγανίτη, στο Αίγιο, αποφάσισε χτες, αργά το απόγευμα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αιγιάλειας. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει πως οι αγρότες της Αιγιάλειας διακόπτουν προσωρινά και θα επανέλθουν πιο μαχητικοί, πιο αποφασιστικοί στον αγώνα, γιατί οι λογαριασμοί τους με την κυβέρνηση ήταν και είναι ανοιχτοί.

Σημειώνουν επίσης πως έδωσαν έναν ηρωικό αγώνα, 22 μέρες τώρα, αποκρούοντας την προσπάθεια της κυβέρνησης να τσακίσει την ενότητα, αλλά και το φρόνημα των αγροτών. Δεν τα κατάφερε να τους κάμψει. Δηλώνουν πως είναι νικητές. Πως έχουν κατακτήσει την αγωνιστική τους ενότητα.

Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση, έχει πλέον, αποκαλυφθεί. Αποκαλύφθηκε με ποιους είναι, ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετεί, καθώς και η άνευ όρων υποταγή της στις θελήσεις της ΕΕ.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως οι δρόμοι των αγροτών δε συναντώνται με εκείνον που έχει πάρει η κυβέρνηση. Υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με την κυβέρνηση και αυτοί θα λυθούν στο δρόμο του αγώνα.

Αμφίβολη η συνάντηση

Σκεπτικισμός επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα, ακόμα και μεταξύ των "αγροτοπατέρων", που εμφανίστηκαν ως "Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Μακεδονίας - Θράκης", για την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό, έτσι όπως προτείνεται από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα, "στο πλαίσιο του διαλόγου για τα προβλήματα της ελληνικής γεωργίας, ο οποίος πρέπει να πραγματοποιηθεί με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί τη Δευτέρα 23-12-96 και ώρα 2.30 μ.μ. με τα προεδρεία της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ". Υπενθυμίζεται ότι προχτές βράδυ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε ανακοινώσει, επίσης γραπτώς, ότι αύριο Δευτέρα στις 6 μ.μ. ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με 5μελή αντιπροσωπεία αγροτών της Μακεδονίας.

Μέχρι αργά χτες το βράδυ δεν είχε ξεκαθαριστεί αν τελική τελικά η "Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Μακεδονίας - Θράκης" θα πάει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπλόκο σε Μεγανίτη και Νέδα(2010-02-04 00:00:00.0)
Καλούνται σε κινητοποιήσεις στα μέσα Γενάρη(2004-12-24 00:00:00.0)
Βαριές καταδίκες αγροτών(1998-05-07 00:00:00.0)
Συνεδριάζουν πυρετωδώς τα "αγροτοδικεία"(1997-11-05 00:00:00.0)
Κρατάνε γερά σε Αίγιο και Αρτεμίσιο(1996-12-20 00:00:00.0)
Μαχητική παρουσία(1996-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ