Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Βαριές καταδίκες αγροτών

Μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης χτες σε δικαζόμενους αγρότες, έξω από το "αγροτοδικείο" του Αιγίου

"Δουλιά" ξανάπιασε το "αγροτοδικείο" Λαμίας που προχώρησε στη βαριά καταδίκη 20 αγροτών, ενώ χτες στο Αίγιο άλλοι 36 αγρότες οδηγήθηκαν στο δικαστήριο "μοιρασμένοι" σε δύο δίκες, οι οποίες τελικά αναβλήθηκαν, υπό την πίεση της μαζικής συγκέντρωσης συμπαράστασης που έγινε την ίδια ώρα έξω από το δικαστήριο.

Στη Λαμία, το "αγροτοδικείο" καταδίκασε προχτές σε 5μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή τους 20 αγρότες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις το Μάρτη του 1995, στο οροπέδιο του Δομοκού. Η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ τάχτηκε από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυα στο πλευρό των καταδικασθέντων αγροτών. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη μεθόδευση των "αγροτοδικείων" και της ποινικοποίησης των αγώνων των αγροτών και καλεί "τους ανθρώπους της υπαίθρου, πιο δυνατά να πλαισιώσουν με τη συμμετοχή τους τα μελλοντικά μπλόκα, δίνοντας μαθήματα αγωνιστικότητας και αλληλεγγύης σ' αυτούς που σήμερα επιλέγουν το δρόμο των διώξεων και του διασυρμού".

Στο Αίγιο το δικαστήριο ανέβαλε χτες την εκδίκαση των διωκόμενων αγροτών για τον ερχόμενο Δεκέμβρη. Εξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση συμπαράστασης, στην οποία εκτός από αγρότες συμμετείχαν η ΝΑΣ Αχαϊας με επικεφαλής των υποψήφιο νομάρχη Ανδρέα Αθανασόπουλο και η ΔΑΣ Αιγίου με τον υποψήφιο δήμαρχο Τάκη Παπακωνσταντόπουλο.Παρόντες επίσης ήταν πολλοί ακόμα φορείς της περιοχής, όπως το Συνδικάτο Οικοδόμων και ο Ιατρικός Σύλλογος, καθώς και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Κ. Κερκουλάς,εκπρόσωπος της Παναιγιάλειας Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών, οποίος κατήγγειλε με σφοδρότητα τη συνεχιζόμενη πολιτική δικαστικής τρομοκρατίας που ακολουθεί η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ