Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Συγκέντρωση σήμερα έξω από το ΣτΕ

Τρίωρες στάσεις στο τέλος του πρωινού και την αρχή του απογευματινού κύκλου έχουν κηρύξει ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Στο δρόμο βγαίνουν σήμερα και πάλι οι εκπαιδευτικοί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, την κατάργηση της επετηρίδας, αλλά και τη γενικότερη αντιεκπαιδευτική πολιτική. Στις 10.30 π.μ. γίνεται συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Αρσάκειο, Πανεπιστημίου 47), όπου συζητείται η προσφυγή ενάντια στις διατάξεις του νόμου που αφορούν την πρόσληψη των εκπαιδευτικών. Με απόφαση των ΔΣ ΟΛΜΕ και ΔΟΕ γίνεται τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ αποφάσισε χτες να ζητήσει αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ. Την πρόταση αυτή δεν ψήφισε ο εκπρόσωπος της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών, για να εκδικαστεί η προσφυγή και να μη δημιουργούνται ψεύτικες ελπίδες στους εκπαιδευτικούς για το πού οδηγεί ο δικαστικός δρόμος. Επισήμανε δε τις τεράστιες ευθύνες των παρατάξεων στο ΔΣ της ΔΟΕ που εμπλέκουν το κίνημα των εκπαιδευτικών σε δικαστικές περιπέτειες, για ένα ζήτημα, όπως αυτό του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και της κατάργησης της επετηρίδας, το οποίο είναι καθαρά πολιτικό και συνδικαλιστικό.

Παράλληλα κύκλοι της ΔΕΕ τόνιζαν ότι μια δικαστική εκκρεμότητα ενόψει γενικών συνελεύσεων και αγώνων των εκπαιδευτικών καλλιεργεί την κωλυσιεργία και αυταπάτες στον κλάδο για τη σημασία της δικαστικής οδού, ενώ πιστεύει ότι η αναβολή δε θα αλλάξει από νομική άποψη την ουσία των πραγμάτων και ότι το βάρος πρέπει να το ρίξει ο κλάδος στους αγώνες για την ανατροπή συνολικά του Νόμου 2525.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ