- Τα συμπτώματα των συγχωνεύσεων των ιδρυμάτων πρόνοιας άρχισαν να φαίνονται πριν θεσμοθετηθούν και με νόμο: Ετσι το ΠΙΚΠΑ - που πρόκειται να συγχωνευτεί με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας και το Ιδρυμα... - 1998-05-07 00:00:00.0"/> - Τα συμπτώματα των συγχωνεύσεων των ιδρυμάτων πρόνοιας άρχισαν να φαίνονται πριν θεσμοθετηθούν και με νόμο: Ετσι το ΠΙΚΠΑ - που πρόκειται να συγχωνευτεί με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας και το Ιδρυμα... - 1998-05-07 00:00:00.0" /> Προεόρτια της συγχώνευσης | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΙΚΠΑ
Προεόρτια της συγχώνευσης
  • Δε θα λειτουργήσει για πρώτη φορά η κατασκήνωση του Ιδρύματος στην Πεντέλη
  • Η "Ανεξάρτητη Αγωνιστική Πρωτοβουλία" καταγγέλλει την απόφαση του ΔΣ του Ιδρύματος, καθώς και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων που συμφώνησε στην απόφαση

Τα συμπτώματα των συγχωνεύσεων των ιδρυμάτων πρόνοιας άρχισαν να φαίνονται πριν θεσμοθετηθούν και με νόμο: Ετσι το ΠΙΚΠΑ - που πρόκειται να συγχωνευτεί με τον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας και το Ιδρυμα Βρεφών η "Μητέρα" - ανέστειλε για φέτος τη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης του Ιδρύματος στην Πεντέλη.

Η δικαιολογία για τη φετινή αναστολή είναι η... συντήρηση των εγκαταστάσεων! Δηλαδή, οι υπεύθυνοι του ΠΙΚΠΑ ανακάλυψαν ξαφνικά ότι πρέπει να γίνει συντήρηση το καλοκαίρι, κάτι που δεν είχαν προβλέψει το Δεκέμβρη του 1997, όταν αποδέχτηκαν την οργάνωση της λειτουργίας των παιδικών εξοχών για την κατασκηνωτική περίοδο του 1998. Μάλιστα, τα έγγραφα της αποδοχής της λειτουργίας των παιδικών εξοχών περιελήφθησαν και στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (Αρ. ΠΔ 74/ ΦΕΚ 70/7.4.1998), με το οποίο εγκρίθηκαν οι "Οργανισμοί οργανώσεως και λειτουργίας των παιδικών εξοχών για το έτος 1998".

Η αιτία βέβαια είναι άλλη: Τα 1,1 δισ. δραχμές του κρατικού προϋπολογισμού για το πρόγραμμα παιδικών εξοχών το 1998. Το ποσό αυτό δε φτάνει ούτε για σάντουιτς των παιδιών. Ετσι, από πέρσι επιβλήθηκε η συμμετοχή των παιδιών με 10.000 δραχμές.

Την απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η "Ανεξάρτητη Αγωνιστική Πρωτοβουλία" (ΑΕΠ) του ΠΙΚΠΑ. "Στην Πεντέλη, επισημαίνει η ΑΕΠ, φιλοξενούνταν κάθε χρόνο εκατοντάδες παιδιά από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα. Φέτος, αυτά τα παιδιά κινδυνεύουν να μην πάνε καθόλου διακοπές. Θεωρούμε ότι η κατασκήνωση πρέπει να λειτουργήσει και φέτος, όπως και στα επόμενα χρόνια, και μάλιστα χωρίς οικονομική επιβάρυνση των παιδιών. Κάθε προσπάθεια να αλλάξει ο χαρακτήρας της, υποβαθμίζοντας απαράδεκτα το επίπεδο προνοίας, θα βρει κάθετα αντίθετους τους εργαζόμενους".

Και η ανακοίνωση της ΑΕΠ καταλήγει: "Καταγγέλλουμε το ΔΣ του ΠΙΚΠΑ, το γενικό διευθυντή και τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ, οι οποίοι ομόφωνα αποφάσισαν το κλείσιμο της κατασκήνωσης στην Πεντέλη".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ