Κυριακή 22 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΜΕΝΙΔΙ
Κόβουν τα πεύκα στην οδό Φιλαδέλφειας

Την κοπή των πεύκων επί της οδού, στην περιοχή Κάτω Αχαρνών, προωθεί ο Δήμος Αχαρνών, προκειμένου να δημιουργήσει εσοχές για στάσεις λεωφορείων. Με το ίδιο πρόσχημα, πριν ενάμιση χρόνο, ο Δήμος προέβη στην πλακόστρωση των πεζοδρομίων της οδούκαι στην κοπή των αιωνόβιων πεύκων, ενέργεια που σταμάτησαν οι κάτοικοι και φορείς της περιοχής, καθώς και το Δασαρχείο Πάρνηθας, που δεν είχε δώσει τη σχετική έγκριση.

Το θέμα φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς Γεωργίας, ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών και επικοινωνιών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μήτσος Κωστόπουλος και Νίκος Γκατζής,καθώς, τον τελευταίο μήνα η Δημοτική Αρχή επανέρχεται και δημιουργεί εσοχές για στάσεις λεωφορείων, αφήνοντας τα πεύκα εκτεθειμένα στο οδόστρωμα, προκειμένου να κοπούν, αφού υποστηρίζει ότι έχει και τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Δασαρχείου. Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, καλούν τους υπουργούς να πάρουν μέτρα ώστε να σταματήσει η κοπή των δέντρων, που αποτελούν ουσιαστικά το μοναδικό πράσινο της περιοχής, η οποία είναι ήδη ιδιαίτερα υποβαθμισμένη. Οπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στην ερώτησή τους, "υπάρχουν άλλοι ελεύθεροι χώροι για τη δημιουργία εσοχών για τις στάσεις λεωφορείων, τα πεύκα είναι υγιή, ενώ λόγω της διέλευσης του δρόμου Σταυρού - Ελευσίνας από την περιοχή, η οδός κυκλοφοριακά υποβαθμίζεται".

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν πως οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, γιατί βλέπουν και το τελευταίο πράσινο της περιοχής να καταστρέφεται και μάλιστα χωρίς να είναι αναγκαίο. "Το ίδιο συνέβη και στη συμβολή Λεωφόρου Καραμανλή και Πάρνηθας, όπου προ ημερών κόπηκαν τεράστιοι ευκάλυπτοι", επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέλεκυς δήμου σε αιωνόβια πεύκα(1996-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ