Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κρατάνε γερά σε Αίγιο και Αρτεμίσιο

Τίποτα δεν έχει αλλάξει για τους αγρότες της Αιγιάλειας και της Αρκαδίας μετά τις χτεσινές εξελίξεις.

Τίποτα σε ό,τι αφορά την απόφασή τους να παραμείνουν στα μπλόκα Μεγανίτη και Αρτεμίσιου,καθώς η κυβέρνηση δε δέχεται όχι μόνο τη λύση των προβλημάτων τους, αλλά ούτε καν το διάλογο. Το μόνο νέο στοιχείο που επικρατεί ανάμεσα στους αγρότες είναι η ενίσχυση του μπλοκ από νέους αγρότες, καθώς η κυβερνητική αδιαλλαξία υποκινεί κι άλλους παραγωγούς να βγουν στους δρόμους για να εναντιωθούν στο ξεκλήρισμά τους.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των αγροτών της Αιγιάλειας στο συλλαλητήριο της Αθήνας με τη συμμετοχή των γυναικών και των παιδιών τους. Ομως το μπλοκ ούτε στιγμή δεν αδυνάτισε. Συμμετείχαν σ' αυτό πολλοί, φοβούμενοι νέες προβοκάτσιες από τον κρατικό μηχανισμό, με την απόφαση να τις ματαιώσουν. Μετά την επιστροφή της αντιπροσωπείας από την Αθήνα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για να καθορίσει τη στάση της, αλλά και να σχεδιάσει την κλιμάκωση του αγώνα. Πάντως είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η απόφαση θα είναι η συνέχιση της κινητοποίησης ως τη δικαίωση. Αυτό ήταν το κλίμα που επικρατούσε χτες στον κόμβο Μεγανίτη.

"Η κυβέρνηση νομίζει πως θα μας καταπονήσει και θα μας διαλύσει", τόνιζε ο Θανάσης Λαπαναϊτης,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, ο οποίος είχε μείνει χτες στο μπλόκο μαζί με άλλους αγρότες για να φυλάξουν τις "Θερμοπύλες" από τους "Εφιάλτες". "Οσο κρατά αυτή την απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση, θα πρέπει να προετοιμάζεται για μακρόχρονο αγώνα. Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε εδώ όσο χρειαστεί και δεν πρόκειται να λυγίσουμε από τις πιέσεις και τις προβοκάτσιες. Στο συλλαλητήριο ακούστηκε η φωνή μας, αλλά και η απόφασή μας. Ξέρουν πια οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός πως ο αγώνας μας είναι δίκαιος, όπως δίκαιοι είναι και οι αγώνες των εργαζόμενων ενάντια στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Οι αγρότες έχουν πειστεί πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος: Η κατάθεση των όπλων και αφανισμός ή αγώνας μέχρι τη νίκη. Και συνεχίζουμε αποφασιστικά".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ