Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ

Την πρώτη δημόσια συγκέντρωσή της πραγματοποίησε η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των συνδικαλιστικών στελεχών των ΕΒΕ Θεσσαλονίκης, σχετικά με την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Η Επιτροπή, που συγκροτήθηκε πριν λίγες μέρες, θεωρεί καθήκον της να δράσει με σκοπό την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση των ΕΒΕ της πόλης, προκειμένου να αντιδράσουν ατομικά και συλλογικά και να απαιτήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Στη συγκέντρωση, που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, μίλησε ο Ν. Σουγανίδης, σύμβουλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν στη συγκρότηση της Επιτροπής.

"Εχουμε να πούμε ότι πανελλαδική κίνηση για δημοψήφισμα λειτουργεί εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο", είπε. "Κρίθηκε αναγκαίο να δημιουργηθεί κίνηση από το χώρο των ΕΒΕ, γιατί, τόσο οι γενικότερες, όσο και οι επιπτώσεις πάνω στον κλάδο, έχουν πολύ μεγάλη σημασία. Η κίνησή μας γίνεται για να προωθήσει τη θέση για δημοψήφισμα μέσα στο χώρο των βιοτεχνών, επαγγελματιών, εμπόρων, συνταξιούχων. Επίσης οι βαριές επιπτώσεις στον κλάδο μας, επιβάλλουν την ανάγκη της ολόπλευρης πληροφόρησης".

"Ιδιαίτερη ευθύνη πέφτει, όμως, στους φορείς του χώρου και περισσότερο στους συνδικαλιστικούς - συνέχισε. Δεν πρέπει τη στιγμή που σαν φορείς ασχολούμαστε με μια σειρά ζητήματα, πολλές φορές μικρότερης σημασίας, να παραβλέπουμε αυτό που θα παίξει τον κυριότερο ρόλο για το μέλλον μας. Πρέπει οι φορείς να γίνουν, όχι μόνον μπροστάρηδες της πληροφόρησης, αλλά και μπροστάρηδες της απαίτησης για δημοψήφισμα".

Στη συνέχεια, ο Ν. Σουγανίδης μίλησε για τις γενικότερες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία από την εφαρμογή της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Απαντώντας σε όσους λένε ότι "έχετε δίκαιο, αλλά η πορεία μέσα στην ΕΕ είναι μονόδρομος", είπε: "Η ΕΕ δεν αποτελεί Ενωμένη Ευρώπη. Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει πορεία για καλυτέρευση της ζωής όλων των ευρωπαϊκών λαών. Η ΕΕ δε δημιουργήθηκε, όμως, γι' αυτό. Δημιουργήθηκε για να μπορεί ανεμπόδιστα να βαθαίνει και να απλώνεται η εκμετάλλευση των λαών από την ολιγαρχία του πλούτου".

Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκαν ο Η. Μαυρίδης, αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο Χρ. Ζαχαρέλλης, πρόεδρος της ΟΒΣΘ, ο Γ. Κούπκας, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΘ, ο Β. Μακρίδης, πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστηρίων, ο Δ. Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς, καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κριτική... "με το γάντι" στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες(1999-09-14 00:00:00.0)
Να μη γίνει η πόλη πολεμικό ορμητήριο(1999-01-16 00:00:00.0)
Πέντε χρόνια οπισθοδρόμησης(1997-02-28 00:00:00.0)
Ο αφανισμός των ΕΒΕ δεν είναι μονόδρομος(1996-09-14 00:00:00.0)
"Απελευθέρωση" - φωτιά για τους ΕΒΕ(1996-07-20 00:00:00.0)
Να γίνει δημοψήφισμα για το Μάαστριχτ(1996-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ