Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπουλη προπαγάνδα

Το έχουν μάθει καλά το παραμύθι τα κυβερνητικά στελέχη. "Υγιείς και φυσιολογικές" χαρακτήρισε τις λαϊκές κινητοποιήσεις ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδης, για "ζωντάνια" έκανε λόγο ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς. Πρώτος διδάξας, βέβαια, ο Κ. Σημίτης, ο οποίος, ήδη από την περασμένη βδομάδα, είχε δώσει τη γραμμή: "Κάθε προϋπολογισμός προκαλεί κινητοποίηση των ενδιαφερομένων. Αυτά είναι μέσα στη ζωή".

Πρόκειται για ύπουλη προπαγάνδα, που γίνεται με "δημοκρατική άνεση". Ποιο είναι το μήνυμα όμως που επιχειρείται να περάσει; Οτι οι λαϊκοί αγώνες είναι άσκοποι, αφού δεν πρόκειται να φέρουν αποτελέσματα. Αυτό που θέλουν να πουν είναι πως ό,τι και αν κάνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, αγρότες, η νεολαία, όσο και αν φωνάξουν και αν διαμαρτυρηθούν, το αυτί της κυβέρνησης δεν ιδρώνει και "τα σκληρά αλλά δίκαια μέτρα" θα επιβληθούν τελικά.

Ποιο είναι το αδύνατο σημείο της "επιχειρηματολογίας" τους; Οτι είναι πολύ αδύνατοι για να εμφανίζονται τόσο σκληροί απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Η ενωμένη πάλη των εργαζομένων με τα άλλα λαϊκά στρώματα μπορεί να σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική και τους "ευφάνταστους" διαχειριστές της. Γεγονός που αποδείχνεται και από τις απανωτές συσκέψεις συνδικαλιστών του κυβερνητικού κόμματος - που πραγματοποιούνται τις μέρες αυτές - ακριβώς για να υπονομευτούν και να αναχαιτιστούν οι αγώνες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ