Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Από βδομάδα οι εξελίξεις

Την ερχόμενη βδομάδα τελικά θα κατατεθεί το πόρισμα του Γ. Βαρβιτσιώτη για τη διεύρυνση του συνεδρίου της ΝΔ, καθώς ο αντιπρόεδρος του κόμματος δεν κατόρθωσε ακόμα να οριστικοποιήσει τις προτάσεις του. Επιδίωξή του είναι το πόρισμα να γίνει αποδεκτό και από τις δύο πλευρές, κάτι όμως που είναι δύσκολο, καθώς τόσο οι "τρεις" όσο και ο Μ. Εβερτ προσδοκούν διαφορετικά πράγματα από τη διεύρυνση. Ετσι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όπου θα συζητήσει το πόρισμα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν σε κοινά αποδεκτούς κανόνες διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ομως οι "τρεις", εκτός από τη διεύρυνση, αναμένεται να θέσουν και άλλα θέματα, όπως είναι η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, ενώ δεν αποκλείεται να ζητήσουν και την αλλαγή στελεχών που είναι επικεφαλής κρίσιμων γραμματειών του κόμματος. Παράλληλα τόσο ο Γ. Σουφλιάς όσο και η Ντ. Μπακογιάννη με τον Στ. Μάνο συνεχίζουν τις περιοδείες στην επαρχία, σε μία προσπάθεια να "κεφαλαιοποιήσουν" την απήχηση που εκτιμούν ότι έχουν στην οργανωμένη βάση του κόμματος.

Την ίδια στιγμή δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής για να συζητηθούν τα αίτια της πρόσφατης εκλογικής ήττας, με βάση εισήγηση που ήδη έστειλαν στον Μ. Εβερτ τρεις εκλογολόγοι. Επιδίωξη του Μ. Εβερτ είναι η συζήτηση να γίνει πριν την κατάθεση του προϋπολογισμού, προκειμένου το κόμμα να εμφανιστεί στη συζήτησή του χωρίς ανοιχτό εσωκομματικό πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ