Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η ελπίδα του λαού στους δικούς του αγώνες

Περιοδεία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Φθιώτιδα

"Τη μεγάλη ελπίδα μπορεί σήμερα να ενσαρκώσει, για ολόκληρο το λαό, η αποφασιστική και σχεδιασμένη ανάκαμψη του κινήματος της εργατικής τάξης και η συμμαχία της με τα άλλα λαϊκά στρώματα, την αγροτιά και τους μικρομεσαίους".Αυτό τόνισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στη Φθιώτιδα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος.

Η Αλ. Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της στο εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας "ΚΟΣΜΟΣ", πρώην "ΒΕΛΚΑ", στην Τιθωρέα Λοκρίδας και στο εργοστάσιο της "ΛΑΡΚΟ" στη Λάρυμνα, τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης και ανάπτυξης της παραγωγικής βάσης της χώρας.Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους εργαζόμενους το πρόβλημα της ανεργίας και η κρίση σε παραδοσιακούς παραγωγικούς κλάδους. Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία της 28ης Νοέμβρη,ώστε να αποτελέσει η μέρα αυτή, όπως τόνισε, μια ξεχωριστή μέρα για τους εργαζομένους της χώρας μας, ένα πρώτο μήνυμα ουσιαστικής ανάκαμψης και συσπείρωσης.

Στις παρεμβάσεις της επίσης αναφέρθηκε στο εξοπλιστικό πρόγραμμα και την πολιτική υποταγής στο ΝΑΤΟ και τη ΔΕΕ που ακολουθεί η κυβέρνηση, στην οικονομική πολιτική και την προοπτική που ανοίγουν οι αγώνες των εργαζομένων, καθώς και στα ζητήματα των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση και την ανάγκη συντονισμού των λαών της Ευρώπης ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ενωση των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου και έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το Μάαστριχτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ