Παρασκευή 22 Νοέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απάντηση στους θρασύδειλους προβοκάτορες

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την τρομοκρατική επίθεση στο συνδικάτο οικοδόμων

Τη γενική κατακραυγή συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων φορέων συνεχίζει να προκαλεί η τρομοκρατική βομβιστική επίθεση σε βάρος των γραφείων του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που "έγινε λίγες μόλις ώρες μετά τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου και την αποφασιστική περιφρούρησή του από φοιτητές και συνδικάτα". Τονίζει δε πως "το μόνο που καταφέρνουν οι κύκλοι της ανωμαλίας με τέτοιες ενέργειες, είναι να σφυρηλατούν την ενότητα και την επαγρύπνηση των εργαζομένων".

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης τονίζει ότι "στόχος τους δεν ήταν μόνο οι οικοδόμοι, αλλά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα, η νεολαία και οι λαϊκές δυνάμεις που δεν υποχωρούν, αλλά προχωρούν στην αντεπίθεση, οργανώνοντας την πάλη τους" και συμπληρώνει: "Απαντάμε στην πρόκληση με τη συνέχιση του αγώνα μας, με την καθολική συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία στις 28 Νοέμβρη".

Η Ενωση Υπαλλήλων Εστιατορίων - Κέντρων Διασκέδασης και το Σωματείο Μαγείρων Αττικής,σε κοινή τους ανακοίνωση, τονίζουν: "Οι ενέργειες αυτές δε θα μπουν φραγμός στο αγωνιστικό φρόνημα των εργαζομένων. Ενωμένοι και αποφασισμένοι όσο ποτέ θα αντισταθούν σε κάθε είδους σκοπιμότητες".

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης επισημαίνει ότι "το εργατικό κίνημα έχει περάσει από φωτιά και σίδερο και είναι αποφασισμένο να μην κάμψει την αγωνιστικότητά του, από τέτοιου είδους ενέργειες, παλεύοντας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του".

Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης υπογραμμίζει πως "στους θρασύδειλους προβοκάτορες που υπονομεύουν τις λαϊκές διεκδικήσεις, η απάντηση εργαζομένων και συνταξιούχων θα είναι η ενότητα και ο αγώνας" και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση στις 28 του Νοέμβρη και στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 10 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ