Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδικές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων

Αύριο συλλαλητήρια σε 12 πόλεις

Με πανελλαδικές κινητοποιήσεις απαντούν αύριο οι συνταξιούχοι στις προτάσεις ελεημοσύνης, για κάποιους συνταξιούχους, με ένα ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, καθώς και στα γενικότερα σχέδια της κυβέρνησης για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Τις συγκεντρώσεις οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των συνταξιούχων, που εκπροσωπεί τους συνταξιούχους των ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΕΗ, Δημοσίου και Τραπεζών.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος, ώρα 9.30 πμ, και θα ακολουθήσει πορεία. Την ίδια ώρα θα γίνουν συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στις παρακάτω πόλεις: Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Γιάννενα, Αγρίνιο, Πύργοκαι Μυτιλήνη.

Η ΣΕΑ διεκδικεί την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη και τη διαμόρφωση των συντάξεων στο ΤΕΒΕ, στο ΝΑΤ και στο ΤΣΑ στο 80% του μισθού της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διαμόρφωση των συντάξεων των άλλων ταμείων στο 80% των εν ενεργεία εργαζομένων. Οι συνταξιούχοι απορρίπτουν το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και επιμένουν στην κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ.

Προσκλητήριο από Πειραιά

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά με χτεσινή ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση - πορεία της ΣΕΑ στην πλατεία Κάνιγγος.

"Το ΕΚΠ, τονίζει στην ανακοίνωσή του, συνεχίζει να παλεύει μαζί με τους συνταξιούχους για συντάξεις ανθρώπινες και όχι για "βοηθήματα". Θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που ως στόχο έχει την επανασύνδεση των κατώτερων συντάξεων με τα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη".

"Δεν μπορούμε, συνεχίζει η ανακοίνωση, να δεχτούμε το πόρισμα της Επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, που μιλάει για βοήθημα και μάλιστα με ημερομηνία λήξης. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι οι συνταξιούχοι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας".

Η ανακοίνωση καταλήγει, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τον εμπαιγμό των συνταξιούχων και να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ