Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Σε κίνδυνο ο θεσμός

Συμβολική κατάληψη του γραφείου του υπουργού Παιδείας προγραμματίζουν για σήμερα οι σχολικοί σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας την οικονομική και θεσμική αναβάθμιση των σχολικών συμβούλων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των σχολικών συμβούλων, η συμβολική κατάληψη αποτελεί έκφραση της αγανάκτησης για την πλήρη υποβάθμιση του θεσμού του συμβούλου ως φυσική συνέπεια της υποβάθμισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των λειτουργών της. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκατό θέσεις σχολικών συμβούλων είναι αχρείαστες εδώ και χρόνια, ενώ δε δίνεται δραχμή για τη μορφωτική στήριξη και σύνδεση με το παιδαγωγικό ινστιτούτο, που είναι εξίσου υποβαθμισμένο.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση του κλάδου τονίζεται ότι δεν εφαρμόστηκε ο νόμος 1566 για τις αποδοχές του κλάδου, περικόπηκε και αυτό το επίδομα βιβλιοθήκης, ενώ οι σχολικοί σύμβουλοι είναι οι μόνοι δημόσιοι υπάλληλοι από όλους τους μόνιμους και επί θητεία, στους οποίους αρνούνται τη συνταξιοδότηση με το βαθμό εξόδου από την υπηρεσία.

"Αν λάβουμε υπόψη, τονίζεται στην ανακοίνωση, ότι το κόστος ικανοποίησης των αιτημάτων μας είναι ασήμαντο, αντιλαμβανόμαστε ότι αυτή η στάση της κυβέρνησης δεν έχει οικονομικά αίτια, αντανακλά από τη μια την απραξία της για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου και από την άλλη τα σχέδια για επαναφορά του επιθεωρητή".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ