Τετάρτη 22 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ"
Κάλυψε το σκάνδαλο η κυβέρνηση

Αποδέχτηκε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας τους ισχυρισμούς σκοπιμοτήτων όσων "έθαψαν" την εκλογή διευθυντή στο Καρδιολογικό τμήμα

Κάλυψε χτες η κυβέρνηση στη Βουλή - κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ - το σκάνδαλο και τις ύποπτες σκοπιμότητες, που κρύβονται πίσω από τη μη προώθηση του διορισμού του επιμελητή, Φ. Καρδαρά, στη θέση του διευθυντή του Καρδιολογικού τμήματος του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ.Συγκεκριμένα στην ερώτηση του Κόμματος, προς τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας, υπογραμμιζόταν ότι ενώ στις 2-2-96 συνήλθε το 4ο ΣΚΕΙΟΠΝΙ και εξέλεξε με ομοφωνία των παρόντων μελών του (3 στα 5) τον Φ. Καρδαρά διευθυντή του Καρδιολογικού τμήματος του προαναφερόμενου νοσοκομείου, το πρακτικό της συνεδρίασης και το σκεπτικό της εκλογής αυτής δεν έχουν σταλεί ακόμη στην αρμόδια υπηρεσία, με αποτέλεσμα το θέμα του διορισμού του να παραμένει εκκρεμές. Στην ερώτηση, το ΚΚΕ καλούσε την κυβέρνηση να πάρει θέση στο θέμα και να διευκρινίσει τι μέτρα θα πάρει, ώστε η προαναφερόμενη απόφαση της 2-2-96 του 4ου ΣΚΕΙΟΠΝΙ να κοινοποιηθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε στην επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ ο υφυπουργός Υγείας, Φρ. Παπαδέλης, παρά το γεγονός ότι ήταν παρών και παρακολουθούσε τη συζήτηση και ο αρμόδιος υπουργός Αν. Πεπονής!!!

Η απάντηση του υφυπουργού ήταν κάτι παραπάνω από πρόκληση στη στοιχειώδη κοινή νοημοσύνη. Αφού είπε ότι το υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου στα Συμβούλια Κρίσης ιατρών μετέφερε - όπως είπε - τις πληροφορίες που του έδωσε η γραμματεία του 4ου ΣΚΕΙΟΠΝΙ, βάσει των οποίων το συμβούλιο αυτό δε συνεδρίασε στις 2-2-96 και δεν εξέλεξε διευθυντή στο Καρδιολογικό τμήμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, γιατί δεν είχε απαρτία!!! Αποδεχόμενος αυτές τις πληροφορίες και μην εκδηλώνοντας το παραμικρό ενδιαφέρον να διερευνήσει την αλήθεια της υπόθεσης ο υφυπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο ενδιαφερόμενος και θιγόμενος - δηλαδή ο Φ. Καρδαράς - μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του, κάνοντας χρήση των νόμων του κράτους.

Σπ. Στριφτάρης: Πρόκειται για σκάνδαλο

Συντριπτική, εις βάρος όσων ισχυρίστηκε ο υφυπουργός, ήταν η απάντηση που έδωσε με την παρέμβασή του ο βουλευτής το ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρης. Ο κομμουνιστής βουλευτής παρουσίασε και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής 4 επιστολές του καθηγητή κ. Ρούσου, ο οποίος ήταν εκπρόσωπος του ΔΣ του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ στη συνεδρίαση της 2-2-96 του 4ου ΣΚΕΙΟΠΝΙ.Στις επιστολές αυτές που απευθύνονται μεταξύ άλλων, προς τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου, προς τον κ. Θούα πρόεδρο του Συμβουλίου Κρίσης, προς τον υπουργό Υγείας κ.ο.κ. αναφέρεται ρητώς και κατηγορηματικώς ότι έγινε η προαναφερόμενη συνεδρίαση του 4ου ΣΚΕΙΟΠΝΙ, υπήρξε απαρτία και πραγματοποιήθηκε η εκλογή του Φ. Καρδαρά. Ακόμη ο καθηγητής Ρούσος στην επιστολή παραίτησής του από το ΔΣ του νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ως έναν από τους λόγους αναφέρει και "τα γενόμενα στο ΣΚΕΙΟΠΝΙ".

"Εγώ, τόνισε ο Σπ. Στριφτάρης, δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλω, για την αξιοπιστία και την ανιδιοτέλεια του καθηγητή κ. Ρούσου και θεωρώ ότι το υπουργείο πρέπει να επιληφθεί του θέματος. Δε συνηθίζουμε, ως Κόμμα, να φέρνουμε στη Βουλή ατομικά θέματα. Ομως εδώ πρόκειται για ένα σκάνδαλο".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ