Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Θέλουν καθαρό το πάρκο τους

Οι κάτοικοι της Καλαμαριάς δε δέχονται την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης που προβλέπει την αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου "Κόρδα".Σύμφωνα με την τελευταία του απόφαση το ΔΣ Καλαμαριάς χαρακτηρίζει τα δεκάδες στρέμματα του παραπάνω στρατοπέδου ως "χώρο πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού", ενώ παλιότερα το Κόρδα με διάταγμα είχε χαρακτηριστεί μόνο ως "χώρος πρασίνου". Οι κάτοικοι ζητούν να απαλειφθεί ο χαρακτηρισμός "αναψυχής" γιατί όπως πιστεύουν "με τον τρόπο αυτό ανοίγει μια πόρτα για την εγκατάσταση στην περιοχή συγκροτημάτων χαμηλής στάθμης ψυχαγωγίας".

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Καλαμαριάς οι εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων εξέφρασαν τις ενστάσεις και αντιρρήσεις τους στην αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου με αποτέλεσμα να προκληθεί στην αίθουσα μεγάλη ένταση. Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θ. Λαζαρίδης, υπερασπιζόμενος την απόφαση του ΔΣ που χαρακτηρίζει το χώρο ως "πράσινου, αναψυχής και πολιτισμού", υποστήριξε ότι η πρόταση των κατοίκων δεν είναι συμβατή ενώ σε μια κορύφωση της αυταρχικής του συμπεριφοράς απέβαλε από την αίθουσα του ΔΣ τον εκπρόσωπο των κατοίκων. Ας σημειωθεί ότι αυτό που επί της ουσίας σηματοδοτεί η απόφαση του ΔΣ είναι ότι εξοφλούνται έτσι "τα υπεσχημένα" καθώς διευκολύνεται η μεταφορά στο πάρκο των εγκαταστάσεων του Λούνα Παρκ που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο χώρο που προορίζεται για την ανέγερση του Μεγάρου Μουσικής.

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ, ο δήμαρχος ζήτησε από το Σώμα να ψηφίσει κονδύλι για την εκτύπωση χαρτών όπου εικονίζονται οι βραχονησίδες της Ιμιας. Επίσης ζήτησε να ψηφιστεί ένα κονδύλι για το πρόγραμμα "Ιάσων" του υπουργείου Παιδείας. Οπως δήλωσε στο "Ρ" η Σ. Τεμεκενίδου, επικεφαλής της Αγωνιστικής Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, ο δήμαρχος αντί να ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων αυτής της πόλης, φιλοδοξεί να υποκαταστήσει τα υπουργεία Εξωτερικών και Παιδείας, ενώ η συνήθης τακτική του είναι να φέρνει τα θέματα προς ψήφιση εκ των υστέρων, αφού έχει δεδομένη την πλειοψηφία. Η Σοφία Τεμεκενίδου κατήγγειλε επίσης ότι οι εκδηλώσεις που έγιναν πρόσφατα για τον Ούλοφ Πάλμε έγιναν μόνο με πρωτοβουλία του δημάρχου χωρίς κανένας στο ΔΣ να γνωρίζει το παραμικρό. Τελευταία οι δραστηριότητες του δημάρχου Καλαμαριάς περιορίζονται στο να επιλέγει τομείς και δράσεις που εξυπηρετούν την προβολή του και αποδεικνύουν τον όψιμο ευρωπαϊσμό του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ