Παρασκευή 12 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η μόνη ελπίδα

"Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και της δικής μας περιοχής βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η λαϊκή κατανάλωση συνεχώς μειώνεται, οι πτωχεύσεις και τα "φέσια" στην αγορά αυξάνονται.

Εκτιμούμε ότι η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα της οικονομίας της αγοράς. Η επιβαλλόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση και ακολουθούμενη από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις πολιτική λιτότητας έχει στόχο την ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος προς όφελος του ντόπιου και ξένου πολυεθνικού κεφαλαίου και τον αφανισμό του 40 με 50% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέχρι το 2000".

Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό απόσπασμα από ψήφισμα, που εγκρίθηκε σε πρόσφατη συγκέντρωση επαγγελματιών, βιοτεχνών κι εμπόρων των Ιωαννίνων κι έχει την ιδιαίτερη σημασία του, αφού τις μέρες αυτές η αγορά και όσα εξελίσσονται σ' αυτή βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πολύ περισσότερο, που στο ψήφισμα αυτό συμφώνησαν και συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου της πόλης, της Ομοσπονδίας των Αγροτικών Συλλόγων, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού και του Σωματείου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ.

Τι λένε, λοιπόν, οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση συνολικά;

Προφανώς, τα όσα λένε και μέχρι σήμερα περί "μονόδρομου" και, γενικώς, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Κάτι ήξεραν, όμως, και οι συγκεντρωμένοι, και γι' αυτό το ψήφισμά τους καταλήγει: "Οι αγώνες μας είναι η μόνη ελπίδα για την εθνική οικονομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ