Τρίτη 2 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Η προσοχή στραμμένη στις εκδηλώσεις του Μάη

Εκκληση της ΠΕΔΥΕ, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη του Δεκαήμερου Ειρήνης και της Μαραθώνιας Πορείας

Εκκληση προς όλες τις Επιτροπές Ειρήνης, να ολοκληρώσουν άμεσα το πρόγραμμα των πρωτοβουλιών τους και της επικοινωνίας τους με το λαό, απευθύνει η ΠΕΔΥΕ, προκειμένου να στηριχτούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι κορυφαίες δραστηριότητες του φιλειρηνικού κινήματος της χώρας μας, το Δεκαήμερο Δράσης και η Μαραθώνια Πορεία στις 19 του Μάη.

Σε Δελτίο Τύπου, που εξέδωσε η ΠΕΔΥΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι "σήμερα δύο μήνες μετά τα γεγονότα της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ξετυλίγεται η τακτική του "σκοτσέζικου ντους" από τις ΗΠΑ και το γαλλογερμανικό διευθυντήριο. Τότε, απροκάλυπτη στήριξη - ενθάρρυνση της τουρκικής κυβέρνησης για την αναθεώρηση του υφιστάμενου καθεστώτος στο Αιγαίο. Σήμερα "ίσες αποστάσεις", "συμπάθεια" για την Ελλάδα, "συστάσεις" και "παραινέσεις" για διαπραγμάτευση - διευκρίνιση των "ασαφών" ζητημάτων. Για τις ΗΠΑ και το γαλλογερμανικό διευθυντήριο η Ελλάδα πρέπει να ρυμουλκηθεί στο ρόλο του βαστάζου της ΝΑΤΟικής στρατηγικής".

Σε άλλο σημείο, τονίζεται πως "η κυβερνητική επιδίωξη να γίνει η πατρίδα μας "προνομιακός πυλώνας στη στρατηγική του ΝΑΤΟ" ζημιώνει και προσβάλλει την ευγενική και ιερή προσδοκία του λαού μας για ειρηνική συμβίωση, εθνική ασφάλεια και κυριαρχία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ