Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Από την Αθήνα σήμερα το μήνυμα της αγροτιάς

Αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποιούν πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Γεωργίας, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία στη Βουλή και όπου αλλού θα αποφασίσουν

Στην Αθήνα διαδηλώνει σήμερα η αγροτιά της χώρας, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, τιμώντας αγωνιστικά την 86η επέτειο του Κιλελέρ. Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον Εβρο μέχρι την Πελοπόννησο και τα νησιά κατεβαίνουν μαζικά με πολλές δεκάδες πούλμαν και αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα, για να δώσουν ένα δυναμικό "παρών" στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο και να διεκδικήσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματά τους

Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Γεωργίας (πλατεία Βάθης) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μαχητική πορεία προς τη Βουλή και όπου αλλού αποφασίσουν οι διαδηλωτές.Από τη μεριά της κυβέρνησης, που επιμένει στην άρνησή της να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, διάχυτη ήταν μέχρι χτες η αγωνία ενόψει του σημερινού συλλαλητηρίου. Βέβαια, το μόνο σίγουρο "μέτρο" που μέχρι χτες έδειχνε αποφασισμένη να "λάβει" η κυβέρνηση, είναι η επιστράτευση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων για να αποκλείσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στο υπουργείο Γεωργίας. Πάντως, παράλληλα με την κινητοποίηση των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας, που από το πρωί σήμερα αναμένεται να καταφτάσουν στο προκαθορισμένο χώρο συγκέντρωσης, η ΠΑΣΕΓΕΣ πραγματοποιεί (10 πμ) στο ξενοδοχείο "Λήδρα Μάριοτ" την ετήσια γενική συνέλευσή της, στην οποία ανακοινώθηκε χτες ότι θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, μη έχοντας τίποτα επί της ουσίας να ανακοινώσει, θα προβεί σε γενικόλογες δεσμεύσεις και θα εξαγγείλει δημαγωγικά κάποια επιμέρους μέτρα, χωρίς δημοσιονομικό κόστος, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Πάντως, με βάση πληροφορίες του "Ρ", στο σημερινό συλλαλητήριο αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές χιλιάδες αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι με βάση τις αποφάσεις των κατά τόπους Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών και Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα, αναμένεται να καταφθάσουν μαζικά στην Αθήνα από διάφορα σημεία της χώρας. Ηδη από χτες βράδυ ξεκίνησαν τα πούλμαν από Εβρο και Ροδόπη.Ο κύριος όγκος των αγροτών και κτηνοτρόφων αναμένεται να είναι από τη Θεσσαλία και τη Στερεά, οι οποίοι, παράλληλα με τους συναδέλφους τους από άλλες περιοχές της χώρας, θα ξεκινήσουν από τα ξημερώματα την κάθοδό τους στην Αθήνα. Στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας ναυλώθηκαν περισσότερα από 70 πούλμαν, ενώ στους νομούς Βοιωτίας - Φθιώτιδας ο αριθμός τους έφτασε τα 15, στην Αιτωλοακαρνανία περισσότερα από 10 και ακολουθούν Φωκίδα και Εύβοια.Από τη Μακεδονία θα κατέβουν με πούλμαν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους Νομούς Θεσσαλονίκης,Καβάλας,Κιλκίς,Κοζάνης και Καστοριάς.Η Ηπειρος συμμετέχει με τους Νομούς Πρέβεζας,Αρτας,Θεσπρωτίας,ενώ η ΟΑΣ Ν. Ιωαννίνων,που ελέγχεται από το κυβερνητικό κόμμα, προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποτρέψει την παρουσία αγροτοκτηνοτρόφων του νομού στο σημερινό συλλαλητήριο. Από την Πελοπόννησο, επίσης, συμμετέχουν με αρκετά πούλμαν, οι Νομοί Ηλείας,Μεσσηνίας,Αργολίδας,Κορινθίας και από τις επαρχίες Αιγιαλείας και Καλαβρύτων της Αχαϊας. Το ίδιο ισχύει και για τα νησιά της Ζακύνθου,Κεφαλονιάς,ενώ αντιπροσωπεία αγροτοκτηνοτρόφων θα κατέβει και από τη Λέσβο.

  • Χτες, επίσης, εκατοντάδες κτηνοτρόφοι και αγρότες από τη Β. Χαλκιδική,συνεχίζοντας των αγώνα τους, απέκλεισαν από το μεσημέρι με τρακτέρ και άλλα γεωργικά μηχανήματα την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα διαδηλώνουν στη Θεσσαλονίκη(1996-04-23 00:00:00.0)
Στην Αθήνα το αγροτικό συλλαλητήριο(1996-03-16 00:00:00.0)
"Οργισμένα" συλλαλητήρια - πρόκριμα(1996-03-06 00:00:00.0)
Συντονισμένα προς κλιμάκωση του αγώνα(1996-02-23 00:00:00.0)
"Η κτηνοτροφία πρέπει να σωθεί"!(1996-02-07 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται και στα Τρίκαλα(1996-01-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ