Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η "συνευθύνη"...

Για διεκδίκηση και δυναμική εισβολή της ιδιωτικής επιχείρησης στην περιοχή των υπηρεσιών υγείας, μίλησε χτες βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση ο υπουργός Υγείας Αν. Πεπονής.

"Οφείλουμε να παραδεχτούμε, είπε ο υπουργός και ο ίδιος ο δημόσιος τομέας υγείας ιδιαίτερα κατά την περίοδο 1990 - 1993, άφησε να αναπτυχθούν συνθήκες που αποδυνάμωσαν το ΕΣΥ και καταστήσανε την αποδοτική λειτουργία του, προβληματική". Ο υπουργός σε άλλο σημείο είπε ότι δε θα αποδεχτεί μοιρολατρικά την "απαράδεκτη πραγματικότητα", εξαντλώντας τα "ακραία όρια των δυνατοτήτων του πολιτικού του επιτελείου" αλλά ζήτησε και τη "συνευθύνη των λειτουργών της υγείας".

Μα για να υπάρξει "συνευθύνη" χρειάζεται έμπνευση και αυτή τη στιγμή στα πλαίσια των εκ των Βρυξελλών εκπορευομένων περικοπών των κοινωνικών δαπανών, οι λειτουργοί της υγείας θα είναι οι μονίμως και "σαφώς αδικημένοι". Και μόνο με την αναγνώριση της αδικίας τους - αλλά χωρίς μέτρα - δεν μπορούν να ζήσουν. Κι όταν κάποιοι λειτουργοί εξουθενώνονται, καταρρέει και το οικοδόμημα που υπηρετούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ