Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλλεσβιακό συλλαλητήριο στις 26 Μάρτη

Την πραγματοποίηση νέου μεγάλου παλλεσβιακού συλλαλητηρίου στις 26 του Μάρτη, στη Μυτιλήνη, αποφάσισαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Λέσβου, ενώ εκπρόσωποί τους παίρνουν μέρος σήμερα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που γίνεται στην Αθήνα.

Η απόφαση για συνέχιση του αγώνα πάρθηκε σε συνάντηση που είχαν στην Καλλονή Λέσβου εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών και συνεταιριστικών οργανώσεων του νησιού, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στη συνάντηση έγινε εκτίμηση του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μάρτη και αποφασίστηκε η συνέχιση του αγώνα, αφού ούτε στη συνάντηση που έγινε με τον υπουργό Γεωργίας, ούτε στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το συλλαλητήριο, δεν επιλύθηκε κανένα από τα αιτήματα που τέθηκαν.

Σε σχετική ανακοίνωση - ψήφισμα, που δόθηκε στη δημοσιότητα, τονίζεται ότι η μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 11 Μάρτη, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, εκφράζει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κτηνοτρόφοι του νησιού και τα οποία δημιουργήθηκαν από την άρνηση και την αδιαφορία της κυβέρνησης να τα αντιμετωπίσει. Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Με τη μαζική, αλλά και ενωτική τους συμμετοχή, οι αγροκτηνοτρόφοι του νησιού μας έδειξαν ότι είναι αποφασισμένοι να παλέψουν ενωμένοι για τη σωτηρία της κτηνοτροφίας μας από τις επιλογές της κυβέρνησης. Αυτό το στοιχείο αποτελεί την πιο σταθερή υποθήκη που έγραψε το συλλαλητήριο, αλλά και το πιο αισιόδοξο μήνυμα στην πάλη του λαού μας για ένα καλύτερο αύριο".

"Οσον αφορά τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου - υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - εκφράζουμε τη λύπη μας. Συνάμα όμως εκφράζουμε και την αγανάκτησή μας για την προσπάθεια που καταβάλουν ορισμένοι, εκμεταλλευόμενοι τα γεγονότα αυτά, να συκοφαντήσουν και να δυσφημίσουν τον αγώνα μας. Θα περιμέναμε από αυτούς και ιδιαίτερα από όσους κατέχουν αξιώματα ή ασκούν επιρροή, εξουσία, αντί απλά να καταδικάζουν τον αγώνα μας, να δουν και τη δική τους ευθύνη για τη μη επίλυση των προβλημάτων μας. Ιδιαίτερα αυτό το περιμένουμε από τον κύριο νομάρχη, που αντί να βγάζει λόγους που να προκαλούν και να πυροδοτούν, όπως έκανε στο συλλαλητήριό μας, να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ