Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Βουλή η ανεργία

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, ζητά η Αλ. Παπαρήγα με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή για το πρόβλημα της ανεργίας προτείνει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα,με επιστολή της προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Απ. Κακλαμάνη.

"Το πρόβλημα της ανεργίας, τονίζεται στην επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προσλαμβάνει τεράστιες διαστάσεις. Ηδη σύμφωνα με διάφορα στοιχεία που δίνονται, έσπασε το φράγμα του 10% στο σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Οι πολιτικές που ακολουθούνται στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Συνθήκης του Μάαστριχτ, της Λευκής Βίβλου, της ΚΑΠ, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν ως ένα βαθμό το πρόβλημα αυτό, αντίθετα το οξύνουν παραπέρα. Δίπλα στο πρόβλημα αυτό εμφανίζεται, με μεγαλύτερη ένταση σήμερα, το πρόβλημα της υποαπασχόλησης και της "δουλιάς του ποδαριού" για την κάλυψη μέρους των πιεστικών αναγκών των εργαζομένων.

Οι συνέπειες στην οικονομία, στους όρους διαβίωσης, στην κοινωνική ασφάλιση, στην οικογένεια, στην εγκληματικότητα κλπ, είναι φανερές και επικίνδυνες. Η κατάσταση επιδεινώνεται με την πολύχρονη, απάνθρωπη αντιμετώπιση χιλιάδων ξένων, λαθρομεταναστών, οι οποίοι αποτελούν τα θύματα της πιο άγριας εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα μέσο εκβιασμού των Ελλήνων συναδέλφων τους εργατών. Η απόρριψη των προτάσεων του συνδικαλιστικού κινήματος από τις κυβερνήσεις δημιουργεί το έδαφος ξενοφοβίας, γεγονός που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κουλτούρα του λαού μας".

Η Αλ. Παπαρήγα στη συνέχεια της επιστολής της προς τον πρόεδρο της Βουλής επισημαίνει ακόμα: "Το πρόβλημα βέβαια της ανεργίας, των ξένων εργατών κλπ δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα. Σε χώρες της Ευρώπης αναπτύσσονται μαζικοί αγώνες. Κομμουνιστικές και προοδευτικές δυνάμεις στηρίζουν έμπρακτα αυτούς τους αγώνες και στοχεύουν σε ριζικά διαφορετική πολιτική έξω από τις επιλογές του νεοσυντηρητισμού και της Λευκής Βίβλου". Και καταλήγει με την πρόταση: "Το ΚΚΕ προτείνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ