Τρίτη 19 Μάρτη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαιρετίζουν αγρότες και κτηνοτρόφους

Με ανακοινώσεις τους αρκετές οργανώσεις των εργαζομένων, όπως και η παράταξη της "Πανεπιστημονικής" Γεωτεχνικών, χαιρετίζουν το δίκαιο ενωτικό και μαχητικό αγώνα των αγροτών και των κτηνοτρόφων όλης της χώρας που, σήμερα, πραγματοποιούν το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.

"Ο αγώνας τους, αγώνας για το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους, για να είναι αφέντες στο μόχθο τους, ενάντια στο ξεκλήρισμα που τους επιφυλάσσει η υλοποίηση των επιλογών της ΕΕ, για να σταματήσει η καταστροφή της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας, είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, ολόκληρου του ελληνικού λαού", τονίζεται στην ανακοίνωση - χαιρετιστήριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας και προστίθεται:

"Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει την αδιαλλαξία της και να δώσει άμεση λύση στα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων, στη βάση των προτάσεων των τοπικών οργανώσεων των αγροτών και των συντονιστικών επιτροπών τους για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, κόντρα στις επιλογές του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών που την αφανίζουν".

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία των Οικοδόμων διαβεβαιώνει πως "θα σταθούμε με κάθε τρόπο στο πλευρό των αγροτών, πιστεύοντας ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η κοινή πορεία και δράση όλων των λαϊκών στρωμάτων είναι περισσότερο αναγκαία για την αντιμετώπιση του κοινού αντιπάλου, που δεν είναι άλλος από τα πολυεθνικά αφεντικά και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους".

Η Συντονιστική Επιτροπή των Σωματείων Αθήνας από την πλευρά της, αφού εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων, τονίζει ότι μαζί με τους αγρότες "καταγγέλλουμε την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που βασίζεται στην ΚΑΠ και την ΓΚΑΤΤ, ενάντια στα συμφέροντα των αγροτών και κτηνοτρόφων. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, δέχονται καθημερινά στο πετσί τους τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής που είναι ο μοναδικός "υποκινητής" για τους αγώνες των αγροτών και κτηνοτρόφων", υπογραμμίζεται και τονίζεται η ανάγκη για τη δημιουργία μετώπου αντίστασης ενάντια στις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και τις καταστροφικές κατευθύνσεις της ΕΕ. Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι ενεργητικά να συμπαρασταθούν στους αγώνες των αγροτών.

Οι γεωτεχνικοί της "Πανεπιστημονικής", επισημαίνουν πως οι αγροτικές "εκρήξεις" δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των προβλημάτων και των αδιεξόδων στα οποία έχουν οδηγηθεί οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Η πολιτική αυτή επιβάλλει συρρίκνωση της γεωργίας και αφανισμό της κτηνοτροφίας. Οδηγεί στη δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος και το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η ίδια πολιτική έχει δραματικές επιπτώσεις και σε βάρος των γεωτεχνικών επιστημόνων, επισημαίνεται. Οπως η ανεργία, η υποαπασχόληση και υποβάθμιση του ρόλου τους. Ο αγώνας, λοιπόν, για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής είναι κοινός. Καλούνται οι γεωτεχνικοί να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ