Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο υποπλοίαρχος

Συλλυπητήριο τηλεγράφημα απέστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, κηδεύτηκε χτες το μεσημέρι ο υποπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Χριστόδουλος Καραθανάσης,ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση του ελικοπτέρου που κυβερνούσε, ενώ εκτελούσε διατεταγμένη αποστολή κοντά στη βραχονησίδα Ιμια.

Πλήθος συγγενών και φίλων έστειλαν τον τελευταίο χαιρετισμό στον υποπλοίαρχο. Μαζί τους και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, με επικεφαλής τον υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Χρ. Λυμπέρης. Τραγικές φιγούρες η γυναίκα και οι γονείς του Χρ. Καραθανάση, που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν τον άδικο χαμό του αγαπημένου τους προσώπου. Εντονο όμως ήταν και το κλίμα οργής, καθώς και τα συνθήματα αποδοκιμασίας από τους συναδέλφους του Χρ. Καραθανάση προς την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Αισθητή ήταν η παρουσία πολλών βουλευτών και πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, που με επικεφαλής τους Μ. Εβερτ και Κ. Μητσοτάκη "έσπευσαν" να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θάνατο ενός αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού την ώρα του καθήκοντός του.

Δυστυχώς, όμως, η φόρτιση της στιγμής καπηλεύτηκε από οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών στοιχείων, που βρισκόταν στον περίγυρο της εκκλησίας και θεώρησε "κατάλληλη" τη στιγμή να κάνει έντονη την παρουσία της.

Συλλυπητήρια προς την οικογένεια του υποπλοιάρχου έστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα: "Δεχθείτε τα θερμά μας συλλυπητήρια για το θάνατό του κατά την εκτέλεση, με υψηλό φρόνημα και θάρρος, των καθηκόντων του και της διατεταγμένης αποστολής του",αναφέρει στο σχετικό τηλεγράφημα.

  • Η Αλέκα Παπαρήγα έστειλε επίσης το ακόλουθο τηλεγράφημα στις οικογένειες των αγνοουμένων, υποπλοιάρχου Βλαχάκου Παναγιώτη και αρχικελευστή Γιαλωψού Εκτορα: "Σας συμπαραστεκόμαστε στις δύσκολες στιγμές που περνάτε. Ευχόμαστε να ευοδωθούν οι έρευνες για την ανεύρεσή του".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ