Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινή στρατηγική ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ στο 13ο Συνέδριο του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος

Το ΚΚΕ θα συμβάλει, ανάλογα με τις δυνατότητές του, στην αναζήτηση μιας κοινής στρατηγικής των κομμουνιστικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο και στην ευρύτερη συσπείρωση των δυνάμεων που μάχονται τον ιμπεριαλισμό. Αυτό τονίζει η ΚΕ του ΚΚΕ στο χαιρετιστήριο μήνυμά της προς το 13ο Συνέδριο του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος (DKP), που γίνεται στο Ντόρτμουντ σήμερα και αύριο. Στις εργασίες του συνεδρίου θα πάρει μέρος αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Βουλγαρόπουλο,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο οποίος αναχώρησε χτες για την Ομοσπονδιακή Γερμανία. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει επίσης ο Τηλέμαχος Γαβριηλίδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο χαιρετιστήριο μήνυμά της προς το 13ο Συνέδριο του DKP, η ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

"Η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, εξ ονόματος των στελεχών, μελών και οπαδών του Κόμματός μας, σας απευθύνει θερμό, επαναστατικό χαιρετισμό.

Το συνέδριο του κόμματός σας συγκαλείται σε μια περίοδο που οι πιο αντιδραστικές δυνάμεις στον κόσμο έχουν εξαπολύσει μια σκληρή οικονομική, πολιτική, ιδεολογική επίθεση ενάντια στους λαούς, με πρώτο τους στόχο τα λαϊκά στρώματα και την εργατική τάξη.

Στα πλαίσια αυτά ξεσπούν στον κόσμο σκληρές και αιματηρές διαμάχες ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές για το ξαναμοίρασμα των ζωνών επιρροής και των αγορών τους. Το ΚΚΕ εκτιμά πως, εξαιτίας αυτής της εξέλιξης, οι κίνδυνοι εμπλοκής της χώρας μας, αλλά και άλλων χωρών της Βαλκανικής και της Μεσογείου σε πολεμικές περιπέτειες είναι ιδιαίτερα μεγάλοι.

Ταυτόχρονα, οι πολυεθνικές και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, επωφελούμενοι από τους παγκόσμιους αρνητικούς συσχετισμούς για το εργατικό κίνημα (που δημιουργήθηκαν μετά την ανατροπή στην ΕΣΣΔ), προσπαθούν ν' αφαιρέσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Ειδικά στη χώρα μας, αυτές οι δυνάμεις, υλοποιώντας τις εντολές της ΕΕ, κλείνουν ή ιδιωτικοποιούν επιχειρήσεις, συρρικνώνοντας ακόμα πιο πολύ τόσο το βιομηχανικό όσο και το αγροτικό παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας.

Για να εξαπατήσουν τις μάζες και να παραμείνουν στην εξουσία οι αντιλαϊκές δυνάμεις, εναλλάσσουν πότε το προσωπείο του "εκσυγχρονισμού" και πότε του "λαϊκισμού", ενώ δεν αποκλείονται και γενικότερες ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας.

Ενάντια σ' αυτή τη διεθνή, αλλά και εσωτερική κοινωνικο-πολιτική κατάσταση αναπτύσσεται σήμερα στη χώρα μας το φιλειρηνικό και εργατικό κίνημα. Στόχος του ΚΚΕ είναι να ενισχυθεί η αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική συσπείρωση γύρω από το Κόμμα, ώστε ν' ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ισχυρού κοινωνικοπολιτικού μετώπου, που θ' αντιπαλεύει την εξουσία των πολυεθνικών και τον ιμπεριαλισμό.

Οι Ελληνες κομμουνιστές γνωρίζουν πως τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας είναι ταυτόσημα ή όμοια μ' αυτά που αντιμετωπίζουν κι οι Γερμανοί εργαζόμενοι. Κοινές είναι επίσης οι φιλειρηνικές τοποθετήσεις των κομμάτων μας, ο αγώνας τους για τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια στην ανεργία και τις κοινωνικές της συνέπειες, όπως είναι η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, ο ρατσισμός κι ο νεοφασισμός.

Η σημερινή σύνθετη διεθνής κατάσταση επιβάλλει την αναζήτηση μιας κοινής στρατηγικής των κομμουνιστικών δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο και μια ευρύτερη συσπείρωση των δυνάμεων που μάχονται τον ιμπεριαλισμό. Το Κόμμα μας θα συμβάλει ανάλογα με τις δυνατότητες του για την κατάκτηση αυτών των στόχων.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εύχεται κάθε επιτυχία στις εργασίες του 13ου Συνεδρίου του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Καμιά εμπλοκή στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!»(2022-05-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την απαράδεκτη απαγόρευση συμμετοχής του Γερμανικού ΚΚ στις επερχόμενες εκλογές(2021-07-16 00:00:00.0)
Εκδήλωση στη Γερμανία για τα 100 χρόνια του Κόμματος(2018-11-03 00:00:00.0)
Εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Κόμματος στη Γερμανία(2018-10-27 00:00:00.0)
Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων(2015-11-29 00:00:00.0)
Οι κομμουνιστές τίμησαν τα 85χρονα ζωής και δράσης του Κόμματος(2003-11-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ