Σάββατο 3 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Παρέμβαση ευθύνης του ΚΚΕ
  • Ζητά συνάντηση με τον Κ. Σημίτη για πλήρη ενημέρωση
  • Καλεί όλα τα κόμματα, χωρίς διγλωσσίες, να καταθέσουν τις θέσεις τους

Δεν μπορεί να χαραχτεί εθνική στρατηγική στα πλαίσια των επεμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας μας με το ΝΑΤΟ, τη ΔΕΕ και την ΕΕ,τόνισε ο Ορέστης Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Τα κόμματα - πρόσθεσε - πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνα και χωρίς διγλωσσίες τις θέσεις τους. Στην κατεύθυνση αυτή, το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες θα καταθέσει τους προβληματισμούς και τις θέσεις του στη συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ με τον πρωθυπουργό. Στη δήλωσή του ο Ορ. Κολοζώφ τονίζει:

"Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η ΓΓ του Κόμματός μας ζήτησε συνάντηση με τον κ. πρωθυπουργό, έτσι ώστε να ενημερωθεί για τα γεγονότα της κρίσης και τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς και τις προθέσεις της κυβέρνησης. Επίσης θα καταθέσει τους προβληματισμούς και τις θέσεις του Κόμματος γι' αυτά τα ζητήματα.

Θεωρούμε πως τις δύσκολες αυτές στιγμές τα κόμματα πρέπει να καταθέσουν υπεύθυνα και χωρίς διγλωσσίες τις θέσεις τους για το τι πρέπει να γίνει.Αυτό θα μπορούσε να γίνει στα πλαίσια κοινής συνάντησης των αρχηγών των κομμάτων και του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται αυτές τις μέρες για εθνική στρατηγική,έχουμε να παρατηρήσουμε ότι αυτή δε θα μπορούσε να χαραχτεί στα πλαίσια των επεμβάσεων και των δεσμεύσεων της χώρας μας με το ΝΑΤΟ, τη ΔΕΕ και την ΕΕ.

Σχετικά με την τελευταία θέλουμε να καταγγείλουμε την υποκρισία της. Η ΕΕ είχε την ευχέρεια να τοποθετηθεί αμέσως, γιατί η χώρα που βρίσκεται στην προεδρία της είναι αυτή που υπέγραψε τις συμφωνίες τόσο με την Τουρκία όσο και την Ελλάδα. Ποια είναι η προγραμματική θέση της ΕΕ φαίνεται και από το γεγονός ότι στο ζενίθ της κρίσης, η Κομισιόν στην τακτική ενημέρωση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγνόησε τελείως το θέμα.

Η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από όλους τους συμμάχους της - ΝΑΤΟ, ΔΕΕ, ΕΕ και ΗΠΑ - το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας στο Αιγαίο.

Επρεπε να είχε απευθυνθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να μην περιοριστεί στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όπου ισχύει μόνο το διεθνές δίκαιο των ιμπεριαλιστών και όχι το διεθνές δίκαιο".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνος δρόμος η κοινή δράση από τα κάτω(2001-03-30 00:00:00.0)
Η εξασφάλιση ενός ρόλου(1999-12-12 00:00:00.0)
Ενα ακόμα εργαλείο της "νέας τάξης"(1998-03-18 00:00:00.0)
Η... "υπέρβαρη ελαφρότητα" της υποτέλειας(1997-04-17 00:00:00.0)
Σύνοδος με θέμα τη διεύρυνση(1996-12-17 00:00:00.0)
Απάτη και εξάρτηση(1996-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ