- Προθεσμία δύο μηνών έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας στην κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για την αποκατάσταση των ζημιών απ' τις πλημμύρες στην περιοχή, σύμφωνα με την απόφαση... - 1996-02-02 00:00:00.0"/> - Προθεσμία δύο μηνών έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας στην κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για την αποκατάσταση των ζημιών απ' τις πλημμύρες στην περιοχή, σύμφωνα με την απόφαση... - 1996-02-02 00:00:00.0" /> 1ο Προθεσμία δύο μηνών για τις ζημιές | ΡΕΠΟΡΤΑΖ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
1ο Προθεσμία δύο μηνών για τις ζημιές
  • Ομόφωνη απόφαση ανοιχτού Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Ελευσίνας
  • Δ. Κουμπούρης: "Χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών απ' τις πλημμύρες"

Προθεσμία δύο μηνών έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας στην κυβέρνηση, για να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για την αποκατάσταση των ζημιών απ' τις πλημμύρες στην περιοχή, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σε ανοιχτή συνεδρίαση.

"Πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα, κάτοικοι και δήμος, άσχετα με τις κυβερνητικές υποσχέσεις, για να σταματήσει η κοροϊδία τόσων δεκαετιών" είπε ο Αλέκος Παπανικολάου, κάτοικος του Λεύκες Παπαδέδε της Ελευσίνας. Το ΔΣ του Δήμου Ελευσίνας που συνεδρίασε στην περιοχή, ψήφισε ομόφωνα υπόμνημα που θα δοθεί σήμερα στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, κατά τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει με τους δημάρχους και τον κοινοτάρχη των περιοχών που πλήγησαν από τις πλημμύρες. Στη συνάντηση επίσης θα πάρει μέρος και ο νομάρχης Δ. Αττικής.

Στο υπόμνημα του Δήμου Ελευσίνας επισημαίνονται πολλές από τις αιτίες που πλημμύρισαν το Θριάσιο και ζητάει συγκεκριμένο πακέτο αντιπλημμυρικών μέτρων. Μεταξύ των άλλων ζητά:

  • Την αντιπλημμυρική προστασία (αποχέτευση ομβρίων στην πόλη), την αποχέτευση ακαθάρτων, την ολοκλήρωση του δικτύου μεταφορικής υποδομής, ανάπλαση των ακτών και προστασία των ορεινών όγκων και των δασικών εκτάσεων.
  • Την ανάπλαση της Ελευσίνας και ανάδειξη του ιστορικού της χαρακτήρα καθώς και το σύγχρονο σχεδιασμό και προγραμματισμό με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια κατοίκων και εργαζομένων.
  • Τέλος, ζητά, το χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό της περιοχής.

Στο υπόμνημα επίσης, τονίζεται ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων και να ευαισθητοποιήσει με όλα τα μέσα τους συναρμόδιους φορείς προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης που παραβρέθηκε στην ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ, τόνισε, ότι υπάρχουν "πολιτικές ευθύνες από την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και την έλλειψη έργων υποδομής που δημιούργησαν το πρόβλημα". Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι "δε φτάνουν οι πρωτοβουλίες, αποφάσεις και επιστολές, χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα".

Η επικεφαλής της "Προοδευτικής Αγωνιστικής Κίνησης Ελευσίνας" και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μαϊλη, τόνισε στην ομιλία της ότι "το πρόβλημα έπρεπε να είχε αντιμετωπισθεί πιο πριν. Πρέπει να ζητήσουμε την άμεση αποκατάσταση των ζημιών και να παρθούν τα μέτρα ώστε να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα".

Ζητούν λειτουργία του νοσοκομείου

Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Αν. Πεπονή, το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της Χαλυβουργικής, ζητά τη λειτουργία του νοσοκομείου Ελευσίνας.

Εδώ και αρκετά χρόνια, τονίζει το σωματείο, οι κάτοικοι του Θριάσιου Πεδίου περιμένουν να λειτουργήσει το νοσοκομείο. "Ακούμε, συνεχίζει, υποσχέσεις και βλέπουμε προεκλογικές κορδέλες εγκαινίων να κόβονται αλλά το νοσοκομείο δε λειτουργεί". Το σωματείο ενώνει τη φωνή του με τους κατοίκους της περιοχής, που ζητούν τη λειτουργία του νοσοκομείου και η ανακοίνωσή του καταλήγει: "Φτάνουν πιαοι υποσχέσεις και οι αναβολές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ