Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
"Παράξενη" επίθεση στο δήμο

Τουλάχιστον "αψυχολόγητη" χαρακτηρίζεται η επίθεση που εξαπέλυσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας με επιστολή της στους Δήμους Περάματος και Κερατσινίου, τους οποίους κατηγορεί ότι, δήθεν, προσπαθούν να αφαιρέσουν ζωτικούς χώρους από το λιμάνι του Πειραιά, γεγονός που θεωρεί ότι οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ!

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Περάματος χαρακτηρίζει αυτή την επίθεση άδικη και "παράξενη", τονίζοντας ότι "η "διαμαρτυρία" της ΟΜΥΛΕ παρουσιάζεται τη στιγμή που κατατίθεται στη βουλή νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και του ΟΛΠ". Ο δήμος σημειώνει ότι κακώς η Ομοσπονδία μετατοπίζει το πρόβλημα στους δήμους, που ήταν πάντοτε υπέρ του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΛΠ.

"Εμείς, καταλήγει η ανακοίνωση, αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και την ανάδειξη, επιτέλους, του κοινωνικού ρόλου του ΟΛΠ".

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Περάματος διεκδικεί το χώρο του γηπέδου, που ο ΟΛΠ πήρε από το δήμο ήδη από το '65. Ποιος παίρνει από ποιον λοιπόν; Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,λέει, ότι οι χώροι που διεκδικούνται είναι άχρηστοι για το λιμάνι. Προσθέτει, ότι η αξιοποίησή τους από τους δήμους, θα βοηθήσει και το ίδιο το λιμάνι να ενταχθεί με ήπιο τρόπο στον κοινωνικό και οικιστικό ιστό της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ