Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
2ο Θερμή υποδοχή της "Δικηγορικής Αγωνιστικής Κίνησης"

Κλιμάκια του συνδυασμού επισκέφτηκαν χτες τα δικαστήρια και δικηγορικά γραφεία

Θερμή υποδοχή συναντάει από το δικηγορικό κόσμο ο συνδυασμός "Δικηγορική Αγωνιστική Κίνηση", ο συνδυασμός που εκπροσωπεί ως επί το πλείστον τους δικηγόρους με μικρά και μεσαία εισοδήματα, τους μαχόμενους δικηγόρους και τη νεότερη γενιά των δικηγόρων.

Κλιμάκια του συνδυασμού επισκέφτηκαν χτες τα δικαστήρια (πρώην Σχολή Ευελπίδων) και δικηγορικά γραφεία, όπου συζήτησαν με τους δικηγόρους τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Στις συζητήσεις αυτές σε πρώτο πλάνο βρέθηκαν προβλήματα, όπως η δημιουργία των μεγαλογραφείων και οι συνέπειες αυτής της κατάστασης, η περιθωριοποίηση και η αποβολή από τον κλάδο μεγάλου αριθμού δικηγόρων μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.

Από τις συζητήσεις με τους δικηγόρους διαφαίνεται η διάθεση των μαχόμενων δικηγόρων να μην επαναληφθεί και σ' αυτές τις εκλογές το στείρο σκηνικό των τελευταίων χρόνων. Παράλληλα, διαπιστώνεται η ανάγκη μιας πλατύτερης συσπείρωσης και ο αγωνιστικός προσανατολισμός του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ που θα εκλεγεί στις προσεχείς εκλογές.

Στο μεταξύ δεκατέσσερις συνδυασμοί θα κατεβούν τελικά στις εκλογές του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας, του ΔΣΑ. Η πολυδιάσπαση και η πληθώρα των υποψηφίων είναι το βασικό χαρακτηριστικό των εκλογών της 25 Φλεβάρη.

Μετά από ατέλειωτες διαβουλεύσεις και διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, το επίσημο χρίσμα πήρε ο Κ. Νταϊλιάνας. Η αξιωματική αντιπολίτευση (επιστράτευσε ακόμη και τα γκάλοπ) προτίμησε και πάλι τον Σ. Πολύδωρα, αλλά εδώ παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη πολυδιάσπαση. Επικεφαλής συνδυασμού είναι και ο Α. Ρουπακιώτης, ο οποίος υποστηρίζεται από το "Συνασπισμό". Ανεξάρτητοι υποψήφιοι πρόεδροι κατεβαίνουν, επίσης, οι Δ. Παξινός, Χ. Βασιλάκης, Αν. Κεφαλέας, οι οποίοι ανήκουν γενικότερα στο χώρο της Δεξιάς, ενώ ο Δ. Κρέστος κινείται στο χώρο της ακροδεξιάς. Οι οικολόγοι κατεβαίνουν με δύο συνδυασμούς, χωρίς να έχουν υποψήφιο πρόεδρο. Το ΔΗΚΚΙ θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Κ. Νταϊλιάνα και η Πολιτική Ανοιξη το συνδυασμό "Δικηγορική Αναβάθμιση" που εκπρόσωπός του είναι ο Δ. Παπατσώρης. Τέλος, επικεφαλής συνδυασμών είναι ο Ε. Κουρής και ο Κ. Γεωργόπουλος, ενώ χωρίς υποψήφιο πρόεδρο κατεβαίνει ο συνδυασμός "Δικηγόροι σε κίνηση - κίνηση νέων δικηγόρων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ