Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Ενας χρόνος σιωπής

Ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα. Αυξήσεις σε δημοτικά τέλη. Απολύσεις και ρουσφετολογικές προσλήψεις εργαζόμενων στο δήμο. Αυτό είναι το "έργο" της δημοτικής αρχής, καταγγέλλει η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Μεγαλόπολης"

Για "κούφιες" υποσχέσεις, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών κοινωνικού χαρακτήρα, αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, απολύσεις εργαζομένων και ρουσφετολογικές προσλήψεις, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Μεγαλόπολης η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Μεγαλόπολης". Τόσο η πλειοψηφία που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και το "ΣΥΝ", όσο και η μειοψηφία που πρόσκειται στη ΝΔ - όπως τονίζει με ανακοίνωσή της η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση" - αρκέστηκαν, στον ένα χρόνο της θητείας τους, σε "έργα" εντυπωσιασμού, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιέστες και πεζοδρόμια, που στοίχισαν στους δημότες εκατομμύρια. Αντίθετα, καμία προσπάθεια επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων, που μαστίζουν την πόλη και τους κατοίκους της, δεν έγινε.

Η λιτότητα, η ανεργία, η ακρίβεια, η πτώση του τζίρου των καταστημάτων και η φορομπηχτική επίθεση - τακτική του δήμου, αποτελούν θέματα προς αποφυγήν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε ανακοίνωσή της η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Μεγαλόπολης", αναφερόμενη στη δημοτική αρχή, "με την ένοχη σιωπή τους για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι που ζουν σ' αυτή την πόλη, οι επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι, οι αγρότες, η νεολαία, ουσιαστικά, στηρίζουν την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιεί τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Μάαστριχτ".

Τα ψεύτικα τα λόγια...

Τα ωραία προεκλογικά λόγια για προσλήψεις, ώστε να χτυπηθεί η ανεργία, για έργα που θα ανακουφίσουν τη ζωή των δημοτών και θα ανεβάσουν το επίπεδό τους και τόσα άλλα, δεν ήταν παρά "κούφιες" υποσχέσεις, σημειώνει η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Μεγαλόπολης". Σε αντίθεση, λοιπόν, προς τις υποσχέσεις αυτές, η δημοτική αρχή, με τη συγκατάθεση της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχώρησαν στη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρίας Περιβάλλοντος και Ανώνυμης Εταιρίας Καθαριότητας, που θα επιβαρύνουν με πρόσθετη φορολογία τους δημότες. Ηδη, επέβαλαν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και καθόρισαν ως τέλος σύνδεσης της αποχέτευσης, το ποσό των 2.500 δραχμών για κάθε διαμέρισμα. Τα "έργα" αυτά συμπληρώνει η άρση της μονιμότητας των εργαζόμενων στο δήμο, που προωθείται με την τακτική των συνεχών προσλήψεων και απολύσεων. Χαρακτηριστικά, η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση" σημειώνει: "Αλήθεια, μήπως ζηλεύουν το καθεστώς ανασφάλειας, αβεβαιότητας που ζουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στους εργολάβους; Πρόκειται για καθεστώς Μεσαίωνα, που συμπληρώνεται με την κατάργηση του ωραρίου, του πενθήμερου, της ασφάλισης, των μέτρων προστασίας και βελτίωσης των συνθηκών δουλιάς".

Κόντρα στην πολιτική του ξεπουλήματος δραστηριοτήτων του δήμου σε εργολάβους, σήμερα, στο πολυεθνικό κεφάλαιο, αύριο, η "Ενωτική Δημοτική Κίνηση Μεγαλόπολης" καλεί τους Μεγαλοπολίτες σε αγώνα για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με φιλολαϊκή πολιτική, ουσιαστικές αρμοδιότητες, πόρους και διαφάνεια. Και σημειώνει: "Χρειάζεται οικονομική επάρκεια που εξασφαλίζεται όχι με επιπλέον φορολογία, αλλά μόνο όταν οι ΟΤΑ έχουν στη δικαιοδοσία τους ένα σημαντικό ποσό από το σύνολο του κρατικού προϋπολογισμού".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ