Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Γενική κατακραυγή

Δημοτικοί σύμβουλοι, επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς ζητούν με κοινή προσφυγή τους στο ΣτΕ να σταματήσει το έγκλημα

Δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτιστικοί και επιστημονικοί φορείς έκαναν και πάλι προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Προεδρικού Διατάγματος Λαλιώτη, που δίνει το "πράσινο φως" στον Λαμπράκη να κατασκευάσει υπόγειο γκαράζ, "πολιτιστικά" κέντρα, εστιατόριο κτλ., καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το χώρο του Πάρκου Ελευθερίας. Στην προσφυγή τους ζητάνε να ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα Λαλιώτη ως παράνομο, καθώς και η πράξη του νομάρχη Αθήνας, με την οποία εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Ορων (ΠΜΟ).

Η προσφυγή στο ΣτΕ έγινε από τους δημοτικούς συμβούλους Λεωνίδα Αυδή, Αννα Φιλίνη και Μαρίνα Δίζη, τον Εξωραϊστικό Σύλλογο "Λυκαβηττός", την Πανελλήνια Κίνηση Δασολόγων, το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών, την οργάνωση Αττική - Περιβάλλον SOS, το Οικολογικό Ινστιτούτο Ελλάδας, τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο "Αρδηττός", την Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, το Σύνδεσμο Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-'74, καθώς επίσης από αρχιτέκτονες και πολεοδόμους.

Οι προσφεύγοντες επισημαίνουν ότι ο χώρος του Πάρκου Ελευθερίας είναι ένας από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους στη γύρω περιοχή. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι η κατασκευή του συνεδριακού και του "πολιτιστικού" κέντρου, έχει ως βασικό σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση. Από το έργο αυτό, όπως πρώτος αποκάλυψε ο "Ρ", αναμένεται ότι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής θα χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση με 20 εκατομμύρια ECU.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ