Παρασκευή 2 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΛΙΜΑ
"κυνηγητού μαγισσών" και πολεμοκαπηλίας

Αγώνας δρόμου κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης και Μέσων Ενημέρωσης για αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων. Παιχνίδια με τις Ενοπλες Δυνάμεις και επικίνδυνη ενίσχυση ενός ιδιόμορφου εθνικισμού

Την πλήρη άρνησή της να βγάλει οποιαδήποτε συμπεράσματα από τα αποτελέσματα, στα οποία οδηγεί η πολιτική της πλήρους υποταγής στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, εκδηλώνει σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση Σημίτη. Αυτό γίνεται, μάλιστα, σε στιγμές, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η γενικότερη κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις παραμένει και το πιθανότερο είναι να εμφανιστεί και πάλι κάποια έξαρσή της.

Η κυβέρνηση, αντί για τα απαραίτητα συμπεράσματα και διδάγματα, συνεπικουρούμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και αρκετά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καλλιεργεί ένα κυνηγητό μαγισσών, με επίκεντρο τις Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας και την ενίσχυση ενός κλίματος ιδιόμορφου εθνικισμού. Ενα κλίμα, που είναι πολλαπλά ζημιογόνο και επικίνδυνο, αφού έχει ως βασικό στόχο τον ευαίσθητο και νευραλγικό χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και υπαρκτή είναι και συνεχίζεται.

Στην πραγματικότητα, οι αρμόδιοι φαίνεται τώρα να αναζητούν εξιλαστήρια θύματα για να δικαιολογήσουν τις αδιέξοδες επιλογές τους. Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της ΝΔ ενισχύει το κλίμα των "αποδιοπομπαίων τράγων" και, προχωρώντας σε μια πολεμοκάπηλη κριτική στην κυβερνητική τακτική, επιχειρεί να αξιοποιήσει ψηφοθηρικά και μικροκομματικά τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.


ΣΕΛ.  2,    6   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ