Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στους δρόμους της ειρήνης

Ανοίγει σήμερα το 19ο Δεκαήμερο Ειρήνης, που θα κορυφωθεί την Κυριακή 18 Μάη με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Με δεκάδες πρωτοβουλίες ενημέρωσης του λαού και εκδηλώσεις λαϊκής ενεργοποίησης στις συνοικίες, προϋπαντά το κίνημα ειρήνης στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα το 19ο Δεκαήμερο Λαϊκής Δράσης για την Ειρήνη,που ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη 8 Μάη.

Το Δεκαήμερο θα κορυφωθεί την Κυριακή 18 Μάη με τη Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα στην Αθήνα, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί πορεία και από την Κερασίτσα,γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Τρίπολη που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης όλων των νομών της Πελοποννήσου.

Στο κάλεσμά της η Παναθηναϊκή Επιτροπή Ειρήνης τονίζει: "Με συνθήματα για την ειρηνική συμβίωση των λαών και τη φιλία τους, ενάντια στην εμπρηστική στρατηγική του ΝΑΤΟ, σαλπίζουμε μήνυμα αγώνα, αντίστασης στη βαρβαρότητα της "νέας τάξης πραγμάτων".

Στην ομίχλη της παραπληροφόρησης των μεγιστάνων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, το μαχόμενο κίνημα ειρήνης γίνεται σημαιοφόρος της παλλαϊκής εγρήγορσης - αφύπνισης για να συγκροτηθούν φιλειρηνικά μπλόκα αγώνα ενάντια στα σχέδια αμερικανοποίησης του Αιγαίου. Το κίνημα ειρήνης αντιμάχεται τη μετατροπή της πατρίδας μας σε ορμητήριο της τρομοκρατικής μηχανής του ΝΑΤΟ και των πολυεθνικών ταγμάτων του. Προσκαλούμε όλους τους φίλους και μαχητές της ειρήνης στη Μαραθώνια Πορεία την Κυριακή 18 Μάη, για να διαδηλώσουμε την ακατάβλητη θέλησή μας για ένα ειρηνικό και ανεξάρτητο μέλλον του τόπου μας".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ