Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πότε θα συνεδριάσουν οι "σοφοί";

Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων και Τούρκων εμπειρογνωμόνων που θα αναζητήσουν λύσεις για την υπερπήδηση των ελληνοτουρκικών διαφορών θα πραγματοποιηθεί στα μέσα του Μάη στην Ολλανδία, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το τρέχον εξάμηνο, ανακοινώθηκε χτες στην Αγκυρα.

"Η επιτροπή θα πραγματοποιήσει την πρώτη της συνάντηση στα μέσα του Μάη στην Ολλανδία", δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Σερμέτ Ατατσανλί απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, χωρίς να προσδιορίσει την ημερομηνία της συνάντησης.

Από την άλλη πλευρά, η Αθήνα επιμένει πως δεν έχει αποφασιστεί καμία τέτοια συνάντηση. Ωστόσο, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, τις προσεχείς ημέρες ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος θα δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις για τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν οι επιτροπές.

Ο υπεύθυνος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, θα συναντηθεί σήμερα στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου και Γ. Κρανιδιώτη αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ