Πέμπτη 8 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Την Κυριακή 18 του Μάη η μεγάλη Πορεία Ειρήνης

Την Κυριακή 18 του Μάη θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη πορεία Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, με την οποία θα κορυφωθεί και το 19ο Δεκαήμερο εκδηλώσεων για την Ειρήνη, που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ). Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί δύο σημαντικές ημερίδες για τις 14 και 16 του Μάη.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες το προεδρείο της ΕΔΥΕΘ ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του Δεκαήμερου με κεντρικό σύνθημα την καταδίκη των ΝΑΤΟικών επεμβάσεων στα Βαλκάνια και την επιστροφή των ελληνικών εκστρατευτικών σωμάτων από τη Βοσνία και την Αλβανία.

Η πρώτη εκδήλωση - ημερίδα με θέμα "Στρατιωτικές δαπάνες, γιατί; Αγορά του αιώνα, για ποιον;" θα γίνει στις 14 του Μάη, στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.Ομιλητής θα είναι ο Αντώνης Αντανασιώτης, δικηγόρος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Την Παρασκευή 16 του Μάη, στις 8 το βράδυ, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα "Πολιτιστική πρωτεύουσα - πολιτισμός και ειρήνη".Εχουν προσκληθεί να μιλήσουν η πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Χρύσα Αράπογλου,ο καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ Βαγγέλης Δημητρέας και ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Χουρμουζιάδης.Η εκδήλωση θα γίνει στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 18 του Μάη. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Στρατόπεδο "Νταλίπη" που έχει επιλεγεί να γίνει έδρα της δύναμης ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ. Η πορεία θα περάσει από το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων και θα καταλήξει στην πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί θα γίνει η κεντρική ομιλία και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Παναγιώτη Καραδημήτρη και το συγκρότημά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ