Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλος χαμένος η κυβέρνηση

"Ολοι βγήκαμε χαμένοι από την απεργία των καθηγητών, γιατί χάθηκε χρόνος και γνώση". Με αυτή τη γεμάτη υποκρισία φράση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε το στίγμα του κυβερνητικού απολογισμού για την απεργία. Ασφαλώς έτσι θα ήθελε να είναι τα πράγματα η κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς γι' αυτήν δεν είναι. Η κυβέρνηση είναι φανερό ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα ηττοπάθειας, όχι μόνο στις γραμμές των καθηγητών, και να διαδώσει γενικότερα το μήνυμα ότι οι αγώνες δε φέρνουν αποτελέσματα και γι' αυτό καλύτερα είναι να μη γίνονται.

Η πρωτοφανής σε μαζικότητα και δυναμισμό απεργία των καθηγητών, όχι μόνο δεν πήγε χαμένη, αλλά είχε πολλαπλά θετικά αποτελέσματα, τόσο για την ίδια την παιδεία, όσο και για τους ίδιους. Πολύτιμη παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες είναι η αγωνιστική διάθεση και εμπειρία που κατακτήθηκε.

Τίποτα δεν είναι όπως πριν την απεργία. Η κυβέρνηση, όσο και αν επιχειρεί να δείξει ότι δεν κάμπτεται με τίποτα η αδιαλλαξία της, αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθεί να "κάνει πίσω".

Δεν πρέπει επίσης να παραγνωρίζεται ότι η απεργία των καθηγητών ήταν ένα καλό βήμα, μια θετική συνεισφορά, στη γενικότερη πάλη του λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι ο "μεγάλος χαμένος" από τον αγώνα των καθηγητών, όπως εξάλλου μετά από κάθε αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ