Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερβάλλων ενθουσιασμός στη Λευκωσία

Με υπερβάλλοντα ενθουσιασμό υποδέχτηκε η κυπριακή κυβέρνηση την απόφαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την οποία επαναβεβαιώθηκε ότι οι διαδικασίες για την ένταξη της Κύπρου θα αρχίσουν έξι μήνες μετά τη Διακυβερνητική Διάσκεψη. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία επιμένουν ότι η ένταξη της Κύπρου είναι δυνατή μόνο μετά την πολιτική λύση του Κυπριακού, ενώ οι ίδιες χώρες ζητούν την ισότιμη συμμετοχή του Ραούφ Ντενκτάς στις συζητήσεις για την ένταξη. Υπό αυτά τα δεδομένα τόσο οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκου Μιχαηλίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιαννάκη Κασουλίδη δημιουργούν ερωτηματικά για την ικανοποίηση και την αισιοδοξία που εκφράζουν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μέσα από τη διαδικασία που υπάρχει στο Συμβούλιο Μονίμων Αντιπροσώπων - Κορεπέρ - θα μπορέσει να διαμορφωθεί ένα κείμενο τέτοιο που δε θα επιτρέπει πολλές ερμηνείες και παρερμηνείες, όπως στο παρελθόν.

Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο διαρθρωμένο διάλογο Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ενωσης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι αναμένεται το σχετικό κείμενο από μέρους της ολλανδικής προεδρίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org