Τρίτη 18 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε ρόλο "μικρού" ιμπεριαλιστή

Ολο και πιο ανοιχτά και ξεκάθαρα η κυβέρνηση διατυμπανίζει την απαράδεκτη θέση της για στρατιωτική επέμβαση στις εξελίξεις στην Αλβανία. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, απαντώντας χτες σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε επί λέξει: "Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφασίσει, σύμφωνα με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν και σε ανάλογες περιπτώσεις, να στείλει μια δύναμη, αλλά όχι μια ειρηνευτική δύναμη, αλλά μια δύναμη που θα βοηθήσει την αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να επικρατήσουν η τάξη και η ειρήνη, δηλαδή μια αστυνομική δύναμη, τότε η Ελλάδα θα συμμετάσχει σ' αυτή τη δύναμη. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο. Εκθέσαμε τη θέση μας αυτή στην τελευταία συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που έλαβε χώρα στην Ολλανδία και η θέση μας έγινε αποδεκτή".

Δηλαδή, η κυβέρνηση όχι μόνο τάσσεται υπέρ της στρατιωτικής - αστυνομική τη βαφτίζουν - επέμβασης στην Αλβανία, αλλά πρωταγωνιστεί και στο πλαίσιο της ΕΕ για να την επιταχύνει. Ο στόχος της είναι φανερός: Με τη στρατιωτική αποστολή θέλει να υποστηρίξει τις γενικότερες επιδιώξεις της τόσο στον έλεγχο των πολιτικών εξελίξεων όσο και στη διασφάλιση του οικονομικού "ζωτικού χώρου" της Αλβανίας.

Αυτή η πολιτική, του "μικρού ιμπεριαλιστή", πρέπει να καταγγελθεί και αποδοκιμαστεί. Ο εξεγερμένος αλβανικός λαός θα αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ