Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μήνυμα αγώνα από τη Β. Ελλάδα

ΕΚΘ: ΟΧΙ στα νέα δυσβάσταχτα βάρη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Την αντίθεσή τους στη νέα αντιλαϊκή φορομπηχτική επίθεση της κυβέρνησης εκφράζουν σήμερα και οι εργαζόμενοι της Β. Ελλάδας, με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Στη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με απόφαση των Εργατικών Κέντρων, έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες με τη συμμετοχή και των συνταξιουχικών οργανώσεων.

Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 10 το πρωί στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και θα ακολουθήσει πορεία προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα. Η Επιτροπή Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων και τα συνταξιουχικά σωματεία έχουν προγραμματίσει δύο προσυγκεντρώσεις στις 9 το πρωί, στην Καμάρα και στο Βαρδάρη.

Χτες κλιμάκια του ΕΚΘ επισκέφθηκαν τα μεγάλα εργοστάσια της βιομηχανικής ζώνης - ΒΑΛΚΑΝ, ΕΛΒΟ, ΜΕΛ, ΕΛΛΑΣΚΑΝ, ΤΙΤΑΝ, ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ, ΠΑΤΙΝΙΔΗΣ, ΟΛΘ - και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για τους στόχους και τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο γγ του ΕΚΘ, Βασίλης Ρέβας,οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους αντιλαμβάνονται πως η πολιτική της κυβέρνησης, που δεν αφήνει πλέον τίποτα όρθιο, έχει μοναδικό στόχο τα λαϊκά εισοδήματα και τα εργατικά δικαιώματα. "Το νομοσχέδιο για το φορολογικό βέβαια - σημείωσε - δεν είναι η μόνη απόδειξη, αλλά συγκεκριμένα, ενταγμένο στο πρόγραμμα σύγκλισης, ενισχύει τη μονόπλευρη λιτότητα, με την κατάργηση φορολογικών ρυθμίσεων των εργαζομένων και αφήνει στο απυρόβλητο τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των πολυεθνικών και των μονοπωλίων".

Το ΕΚΘ, σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, αδιαφόρησε για τις προτάσεις των συνδικάτων και μαζί με το φετινό προϋπολογισμό, προχωρά στη θεσμοθέτηση νέων δυσβάσταχτων βαρών στις πλάτες των εργαζομένων, χωρίς να φορολογεί τα υπερκέρδη των βιομηχάνων και της παραοικονομίας. Καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και προειδοποιεί για κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ